Dzień dobry.Mam pytanie:Klient miał zasiłek stały w pełnej wysokości (zero dochodu).Podjął pracę od 9 czerwca:za miesiąc czerwiec miał wynagrodzenie ok.1.500 zł (ale praca od 9.06).Czy za te 9 dni czerwca należy mu się zasiłek,czy w ogóle się nie należy za czerwiec (bo dochód z pracy za ten nie pełny miesiąc i tak przekroczył kryterium).Proszę o Wasze opinie.
Dzięki-czyli tak ,jak myślę:brać pod uwagę dochód osiągnięty w danym miesiącu-przekracza-to zasiłek nie przysługuje,ale spotkałem się z taką interpretacją,że zasiłek należy się za te 9 dni,bo wtedy nie było dochodu.
Pozdrawiam.
No tak,żeby wypłacić zasiłek stały w czerwcu "po staremu" ,a uchylić decyzję od lipca,czyli od następnego miesiąca po zmianie...
I teraz to już nie wiem...
Celem zasiłku stałego jest dostarczanie środków utrzymania osobie, która utraciła zdolność do zapewnienia sobie takich środków poprzez własną pracę zarobkową. Tak więc podjęcie zatrudnienia jest sprzeczne z ideą tego świadczenia (wyjątkiem jest praca osób niepełnosprawnych w warunkach chronionych). Nawiązanie stosunku pracy przeczy możliwość pobierania zasiłku stałego i jest to podstawowa przesłanka powodująca utratę tego świadczenia od miesiąca czerwca. Drugą jest przekroczenie określonego ustawowo dochodu. Wynagrodzenie za pracę przysługuje już za miesiąc czerwiec, nawet jeśli jego wypłata wystąpi w kolejnym miesiącu. W orzecznictwie wyrażany jest pogląd, zgodnie z którym o uwzględnieniu przychodu w dochodzie powinna decydować data nabycia uprawnień, a nie wypłaty (wyrok WSA z dnia 30 grudnia 2008 r., II SA/Ke 732/08, LEX nr 488507).
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.