zasiłek stały a składka zdr - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 15 kwie 2014, 12:37

witam pan ma przyznany zasiłek stały bezterminowo . od 27 marca 2014 r została wyrejestrowana z pup i przejmujemy składkę . Od 1 kwietnia prawda ??? i robie zmianę decyzji w całości i przyznaje skłdkę a zas stały pozostawiam bez zmian???
kta

Napisano: 15 kwie 2014, 15:47

składka zdrowotna powinna być przyznana razem z przyznaniem zasiłku stałego, bezrobotny z decyzją o przyznaniu zasiłku stałego idzie do urzędu pracy i tam zostaje wyrejestrowany z dniem przyznania zasiłku, wtedy ma ciągłość ubezpieczenia
pracownikk

Napisano: 17 kwie 2014, 10:40

nie stało się tak , nie wiem dlaczego. Pan był zarejestrowany w pup i dopiero teraz został wyrejestrowany. zmieniam decyzje w całości czy wydaje nową decyzję o przyznaniu składki z dniem 27 marca ??
pracownikk

Napisano: 17 kwie 2014, 13:52

pomózcie
pracownikk

Napisano: 17 kwie 2014, 14:18

zapytaj w PUP od kiedy bedzie wyrejestrowany, i od tego momentu daj mu składkę przy stałym, decyzja zmieniająca w części. chyba, że pup bedzie chciał skorygować składkę od momentu, kiedy klient ma stały, wtedy dasz mu składkę, od momentu jak stały
OP S

Napisano: 18 kwie 2014, 8:16

My w pierwszej kolejności przy zasiłku stałym zmuszeni jesteśmy przyznać składkę zdrowotną. Następnie klient jedzie do PUP a ten go wyrejestruje na podstawie naszej decyzji. Albo Ops niech prześle faksem decyzję do PUP.
alka

Napisano: 18 kwie 2014, 8:34

Składka zdrowotna w przypadku braku uprawnien z innych tytułów - jest opłacana od dnia kiedy przysługuje zasiłek stały.

Jezeli Pan sie nie wyrejestrował z Pup, to powiniscie po prostu w platniku zglosic go od dnia kiedy swiadczenie mu przysluguje, pup musi sobie zrobic korekte. Decyzji bym nie zmieniał - skladki to czynnosc techniczna -
BadAss

Napisano: 18 kwie 2014, 9:12

bez decyzji????????? hmmmm..........urząd pracy wyrejestrował ponieważ pan sie nie stawił , przyszła decyzja ze z dniem 21 marca 2014 roku utracił status bezrobotnego. MAM wydac decyzje z dniem 21 marca i przyznać składkę
ewa6913

Napisano: 18 kwie 2014, 20:27

pup ma mozliwość wyrejestrowania wstecznie - od dnia przyznania stałego
składki sobie wyzerują, a my przyznamy i też zrobimy korekty

My bierzemy od klientów zgodę na poinformowanie bezpośrednio przez nas PUP-u o przyznanym zasiłku stałym - jak tylko wydamy decyzję o stałym, PUP wysyła nam info o wyrejestrowaniu, wtedy my wystawiamy dec. o ubezpieczeniu.
Trwa to parę dni - dogadalismy sie z pupem
lolitka6

Napisano: 22 kwie 2014, 9:59

ale pan był zarejestrowany dużo wcześniej ok 2 lat już ... więc nie bedziemy sie wracać .. chodzi mi czy 0d 27 marca mam przyznać składkę i w formie decyzji??????????????????????
kta

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x