kobieta pobierała zasiłek stały 529 zl gdyż mieszkała sama.Obecnie wyszedł z placówki syn na którego będzie przysługiwał jej Fundusz alim. 500 zł +zas.rodz.106 zł.Znacznie obniży jej sie wysokość zasiłku stałego. Chciałabym przyznać jej też okresówkę .Myślę, że najpierw powinnam policzyć okresówkę a nastepnie nie wliczając jej do dochodu przyznać zasiłek stały. Czy dobrze myślę?.
jeśli fundusz i zasiłek będą przyznane matce na syna to jej dochód własny przekroczy ustawowe 456zł na osobę więc zasiłek stały nie będzie jej przysługiwał.
Czy mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć odnośnie potraktowania Funduszu alimentacyjnego ? Petentka jest po przymusowym leczeniu psychiatrycznym a syn na wniosek Sądu powrócił z Domu Dziecka.
Zapytam jeszcze raz, najpierw przyznać zasiłek okresowy nie wliczając go do dochodu przy obliczaniu wysokości stałego, czy zasiłek stały stały a potem okresowy?
ja bym przyznała najpierw zasiłek stały, który w moim mniemaniu jest dominujący, a następnie jako stały dochód należy go brać pod uwagę przy obliczaniu zasiłku okresowego