zasiłek stały-odwołanie a wydanie decyzji. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 lip 2018, 10:03

Witam.
Pax przyznany miał zas.stały do 18.07.2018.W dniu 12.07.18 dostarczył informację
o posiedzeniu składu orzekającego.W dniu 19.07 złożył wniosek na zasiłek stały i w tym samym dniu wydano zawieszenie postępowanie z urzędu. PanX w dniu 25.07 dostarczył orzeczenie o st. lekkim i złożył oświadczenie, że będzie się odwoływał.
Co w tej sytuacji czy wydaje decyzję odmowną, czy czekam na jego orzeczenie z odwołania?
Aga20
Praktykant
Od: 26 lip 2018, 8:57
Zajmuję się: praca w OPS- na stanowisku specjalista pracy socjalnej.

Napisano: 26 lip 2018, 11:01

moim zdaniem czekasz na wynik odwołania, bo w tej chwili orzeczenie nie jest prawomocne.
Jolaka
Praktykant
Od: 08 sty 2018, 16:29
Zajmuję się: GOPS

Napisano: 26 lip 2018, 11:56

Czy przez ten okres oczekiwania należy się zasiłek okresowy z urzędu czy musi złożyć na zasiłek okresowy z tytułu niepełnosprawności st. lekkiego.
Aga20
Praktykant
Od: 26 lip 2018, 8:57
Zajmuję się: praca w OPS- na stanowisku specjalista pracy socjalnej.

Napisano: 26 lip 2018, 14:31

Jeżeli orzeczenie nie jest prawomocne i Pan się odwołuje, to traktujesz to jak oczekiwanie na orzeczenie, a więc przyznajesz zasiłek okresowy na czas zawieszonego postępowania.
walek
Stażysta
Od: 29 paź 2007, 13:05
Zajmuję się: Szukaniem dziury w całym

Napisano: 06 sie 2021, 10:43

Podłączam się do starego wątku z pytaniem: klient odwołał się od decyzji dot. zasiłku stałego, czeka na decyzje SKO, brak dochodu, na czas rozstrzygnięcia przez SKO przyznałam zasiłek okresowy bo pan głodem przymiera do końca sierpnia (na chybił trafił gdyż trudno było przewidzieć ile SKO będzie rozpartywać). Decyzją SKO stały utrzymany w mocy, trzeba panu wypłacić od maja wyrównanie, w sierpniu normalnie weźmie stały. I teraz mam dylemat co z okresowym za sierpień, uchylić czy zmienić decyzje i wypłacić kwote po odliczeniu dochodu tj. zas. stałego...(całe 28 zł to będzie)... Wolałabym uchylić za i nie wypłacać za sierpień ale chyba nie mam podstaw za bardzo. Jak Państwo myślicie?
małpka
Praktykant
Od: 23 cze 2017, 13:09
Zajmuję się: PS/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x