zasiłek stały, prawo do świadczenia opieki zdrowotnej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 20 mar 2019, 10:43

Witam ! Mam problem, klient chce złożyć podanie na zasiłek stały, ale nie zna adresu córki. Jak mam poradzić sobie z tym problemem? Jak przeprowadzić wywiad alimentacyjny? Został wyrejestrowany z Urzędu Pracy, ponieważ otrzymał z ZUS -u całkowitą niezdolność do pracy do 30.06.2019r. Ubiegał się również o rentę do ZUS, dostał decyzję odmowną. Na chwilę obecną nie posiada żadnego ubezpieczenia. W związku z tym klient powinien złożyć wniosek do GOPS -u o przyznanie prawa do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych z środków publicznych na 90 dni ? Składkę przy zasiłku stałym opłacać jak skończy się okres ubezpieczenia na 90 dni ? Podanie złoży mi na początku kwietnia, a więc za ten miesiąc wypłacę zasiłek stały. Dobrze, by było jakbym zdążyła z alimentacją, to pod koniec kwietnia można wypłacić zasiłek stały. Z tego co mówił klient sytuacja finansowa dzieci jest trudna, to będzie można zwolnić z obowiązku alimentacyjnego i nie trzeba będzie wysyłać dokumentów da sądu. Pozdrawiam
asiaw7777
Praktykant
Od: 14 lis 2016, 16:38
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x