zasilki - Wzory pism

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 20 sty 2009, 11:27

Pracownik socjalny czy nie musi być też człowiekiem . Głupie te posty. Jak nie chcecie pomóc kobiecie, która poprostu pyta, to się wstrzymajcie z \"taką pomocą\" Enila składaj wniosek gdzie się da i idź gdzie się da. dostaniesz decyzję od której można sie odwołać . to świadczenie jednorazowe nie mam (100 proc pewności), ale nie jest opodatkowane a w pouczeniu nie masz napisane- zał nr 2 ,że zgłaszasz jako dochód nieopodatkowany wymienia tylko zasiłek chorobowy rolnika czyli jesli w przepisach o ubezpieczeniu społ. rolników nie ma odnośnika że do tego jednorazowego świadczenia stosuje się przepisy dot zasiłku chorobowego , to nie zgłaszasz. Zapytaj w krusie bo nie mam ustawy zeby Ci to sprawdzić.
~karol

Napisano: 26 lut 2009, 21:37

Przykro jest to czytać, jak ktos się prosi o pomoc to go wyśmiewają i najczęściej najbardziej potrzebujący w ogóle o nią nie proszą. Teraz w dobie kryzysu instytucje opieki społecznej zaroją się od potrzebujących i co zrobicie? a kasy brak na rozdanie :-(
~danula

Napisano: 19 kwie 2009, 20:42

JAK JESTEŚ TAKA MĄDRA (MĄDRY) TO WEŹ TĘ RODZINĘ NA SWÓJ GARNUSZEK .
~BRUS KWIDZYN

Napisano: 19 kwie 2009, 20:42

JAK JESTEŚ TAKA MĄDRA (MĄDRY) TO WEŹ TĘ RODZINĘ NA SWÓJ GARNUSZEK .
~BRUS KWIDZYN

Napisano: 19 kwie 2009, 20:46

O CO MOGĘ PISAĆ DO OPIEKI ,JAKIE DODATKI MOGĘ U NICH UZYSKAĆ?PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ DZIĘKUJĘ....
~BRUS KWIDZYN

Napisano: 29 kwie 2009, 0:33

Jestem pod wrażeniem waszej życzliwości, empatii, zrozumienia trudnego położenia bytowego kobiety pracownicy socjalni. Odbiór społeczny was jest całkowicie bezzasadny !
~o.u.

Napisano: 12 maja 2009, 18:10

hehehe!!!! ..... ciekawe skąd macie pewność , ze to pracownicy socjalni odpisują takie brednie???? z takim podejściem do ludzi długo w tym zawodzie by nie wytrzymali! (albo już nie wytrzymują,że piszą \"nalerzy\")....

enila - wniosek o pomoc możesz złozyć zawsze - pracownik soc. na wywiadzie wytłumaczy Ci wszystko i zaproponuje pomoc , trudno udzielić Ci odpowiedzi na forum bo zasiłek macierzyński nie jest jednorazowy więc albo pomyliłaś świadczenie albo okres jego trwania dlatego nie da sie tak ustalić czy jest wliczany do dochodu!!!

BRUS KWIDZYN - pisać możesz o wszystko!!! z chęcią poczytam co Ci odpisali ;))
Kochani!!! trochę wiary w ludzi!!! nikt nie wybiera sobie zawodu pracownika socjalnego po to żeby gnębić innych (!!!) tylko pomagać ( nie mylić z rozdawać) tylko trzeba jeszcze tą pomoc umieć mądrze wykorzystać!
~Heh

Napisano: 19 maja 2009, 15:51

j.w. Heh ok
jeszcze nasza branża nie zginęła i nie zeszła na manowce a prawdziwych pracowników socjalnych jest dużo, choć może nie wszyscy, a zatem i nie wszędzie.
ja w swojej pracy zawsze wysłuchuje ludzi i staram się pomóc a nie wszystkim chodzi o kasę. nie jestem służbistą, który w d... ma wszystko, ale jestem dla ludzi i staram sie im pomoc, nie gnębię, ale słucham i szanuje każdego człowieka za to mam skromne pieniądze ale szacun wielki.
~kicker

Napisano: 24 maja 2009, 23:38

guyft
~gvg

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x