zasiłki dla opiekunów - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 maja 2014, 11:36

Mam pytanko co robicie, jeśli ktoś na podstawie nowej ustawy o zasiłkach dla opiekunów dostanie taki zasiłek? U nas prawdopodobnie pierwsze wypłacimy w czerwcu. Czy przeliczacie dochody rodziny za czerwiec? Ja mam kilka takich przypadków, gdzie po przeliczeniu najprawdopodobniej przekroczą kryterium. i co dalej, termin wypłaty stypendium jest do końca czerwca, a dochód za czerwiec moge przeliczyć w lipcu, i czy wypłacic wszystko a potem decyzja o zwrocie, czy teraz wstrzymać już?? POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!
xyy.

Napisano: 20 maja 2014, 13:04

jeżeli w czerwcu przekroczy dochód to od LIPCA się nie należy stypendium...
kasiaaa

Napisano: 20 maja 2014, 13:07

a nie od miesiąca w którym nastąpiła zmiana??
xyy.

Napisano: 21 maja 2014, 13:11

czy ktoś jeszcze się wypowie??
xyy.

Napisano: 21 maja 2014, 13:37

Ale decyzje macie do końca czerwca. ja bym wcale nie przeliczała.
ola23

Napisano: 23 maja 2014, 11:31

Czyli jak dochód przekroczy w tym miesiącu to od następnego się nie należy czy od miesiąca w którym nastąpiła zmiana??
xyy.

Napisano: 23 maja 2014, 11:58

wliczamy, ponieważ dochody ustalamy na podstawie ustawy o pomocy społecznej, gdzie zgodnie z z art.8 ust. 12 ustawy w przypadku uzyskania jednorazowego dochodu należnego za dany okres, kwotę tego dochodu uwzględnia się w dochodzie osoby lub rodziny przez okres, za który uzyskano ten dochód. Zgodnie z powyższym wyrównania zasiłków za okres należnych od lipca 2013r. należny doliczyć do każdego miesiąca.
ola2

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x