zasiłki dożywianie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 06 wrz 2016, 8:51

Mam pytanie, jeśli ktoś pobiera zasiłek z bezrobocia lub ma pobory, składa podanie we wrześniu to biorę dochód za miesiąc poprzedni za sierpień, ale za sierpień wypłacone 5 września. Więc czy biorę za lipiec wypłacone w sierpniu faktycznie otrzymała, czy za sierpień, ale we wrześniu wypłacone :?: :?:
Nowa.,,

Napisano: 06 wrz 2016, 13:56

Nikt nie miał takiej sytuacji? :?:
Nowa.,

Napisano: 06 wrz 2016, 13:56

W art. 8 ust.3 ustawy o pomocy społecznej jest napisane, że dochody bierzemy z miesiąca poprzedzającego złozenie wniosku a nie dochody za miesiąc poprzedzający. Uważam, że nieważne jest czy pobrał pieniądze za luty w sierpniu bo i tacy pracodawcy się zdarzają, czy za lipiec . Ważne jest czym rządził w sierpniu. Dobrze jest tez spytać o ust. 11 art. 8 może miał dochody extra.
Anetta9

Napisano: 06 wrz 2016, 14:20

Więc dalej nie rozumiem. Wniosek złożony we wrześniu, dochody za sierpień, bo miesiąc poprzedzający, czyli jeśli sierpniowe pobory otrzyma we wrześniu to liczę to i tak biorę za sierpień :?: .Czy nie biorę :?: bo już sama nie wiem, czy liczy się to faktycznie do łapy dostał :?: czy za dany miesiąc a wypłacone mogą być i za rok :?: Jest to problem bo jeśli ktoś wypłatę za dany miesiącc bierze 10 następnego miesiąca to musi czekac.
Nowa,.

Napisano: 07 wrz 2016, 8:03

Więc dalej nie rozumiem. Wniosek złożony we wrześniu, dochody za sierpień, bo miesiąc poprzedzający, czyli jeśli sierpniowe pobory otrzyma we wrześniu to liczę to i tak biorę za sierpień :?: .Czy nie biorę :?: bo już sama nie wiem, czy liczy się to faktycznie do łapy dostał :?: czy za dany miesiąc a wypłacone mogą być i za rok :?: Jest to problem bo jeśli ktoś wypłatę za dany miesiącc bierze 10 następnego miesiąca to musi czekac.
A może z miesiąca w którym wniosek został złożony, rozwaz to!
Inazka

Napisano: 07 wrz 2016, 8:37

"A może z miesiąca w którym wniosek został złożony, rozwaz to!" Co Ty pleciesz :?: to nie jest utrata!, mamy brać z miesiąca poprzedzającego. TYLKO CHODZI MI O TO CZY MAMY BRAĆ ZA MIESIĄC NP. SIERPIEŃ A PRACODAWCA WYPŁACI 10 WRZEŚNIA 500 ZŁ, CZY MAMY BRAĆ TO CO FAKTYCZNIE DO ŁAPY DOSTAŁ? CZY ZA LIPIEC A WYPŁACONE ZOSTAŁO 10 SIERPNIA. :?: :?: BO WNIOSEK WRZEŚNIOWY.
Nowa,.

Napisano: 07 wrz 2016, 9:38

To co faktycznie dostał do ręki w siepniu
kierofniczka

Napisano: 07 wrz 2016, 9:58

Oj ,Oj ''kierofniczko''
Iga2

Napisano: 07 wrz 2016, 13:36

nie oj, oj.....jesteśmy po kilku kontrolach i takie mamy wytyczne
Agniecha2
Starszy referent
Od: 22 mar 2016, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2016, 10:38

Oczywiście, że liczysz to, co realnie otrzymał w miesiącu poprzedzającym złożenie wniosku.
Pzdr.
Esia

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x