zasiłki okresowe - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 lis 2013, 15:19

Witam, potrzebuje małej podpowiedzi, UW przyznał dotacje na zasiłki okresowe, chociaż OPS nie zgłaszał potrzeb na ten cel, ponieważ starczy nam już to co mamy do końca roku. Już dzisiaj wiem że dotacji nie wykorzystamy, czy należało by poinformować UW że nie chcemy tej dotacji i odesłać im tą kwotę?
~marysia

Napisano: 25 lis 2013, 15:43

pierwsze słyszę żeby UW dawał sam z siebie środki bez wyraźnego zapotrzebowania :)
Widać za krótko jeszcze na tym świecie żyję :)
A dotację zwrócisz przy rozliczeniu na koniec roku, chyba, że może oni sie pomylili przyznajac Ci te pieniądze, może były dla kogo innego?? Może więc warto zadzwonić do UW i skonsultować sprawę :)
~Marika

Napisano: 26 lis 2013, 11:24

Już wszystko wiem, dodzwoniłam się do UW, i rzeczywiście sami przekazali zwiększenie dotacji ze wzgl. na fakt że mają jeszcze dużo środków do wykorzystania. I oczywiście tak jak napisała Marika środki będę musiała zwrócić.
~marysia

Napisano: 26 lis 2013, 16:20

ja rozmawiałam z paniami które wysyłają środki w UW - zasada jest taka że w grudniu wysyłają środki do wysokości planu, ja nie chce do wysokości planu więc podpowiedziały żebym wysłała zapotrzebowanie na środki na grudzień na takie kwoty jakie potrzebuję żeby nie trzeba było zwracać - tak jest prościej wg mnie
~Karola

Napisano: 26 lis 2013, 17:01

też tak robimy jak Karola i jest dobrze.
~mi-ka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x