zaśw o bezskutecznej - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 14 paź 2014, 15:25

co oznaczają poszczególne kwoty z zaświadczenia o bezskutecznej egzekucji:
1. wypłaconych świadczeniach z funduszu alimentacyjnego
3. należności wierzyciela alimentacyjnego
4. należność likwidatora funduszu alimentacyjnego.....
Gość

Napisano: 14 paź 2014, 15:43

1. to co wyłacił OWW od 2008
2. zaległości woerzyciela
3. stary fundusz z przed 2004 roku (wypłacał ZUS)
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 18 maja 2017, 15:09

Podbijam temat, co to znaczy należności wierzyciela alimentacyjnego w punkcie 3? Oznacza to:
1. Pana/panią który/a złożyli wniosek o FA?
2. czy chodzi tu o kwoty nalezne komornikowi który prowadzi sprawę w stosunku do jakiegoś dłużnika i w związku z tym naliczane sa jakieś koszty?
Gość pisze:co oznaczają poszczególne kwoty z zaświadczenia o bezskutecznej egzekucji:
1. wypłaconych świadczeniach z funduszu alimentacyjnego
3. należności wierzyciela alimentacyjnego
4. należność likwidatora funduszu alimentacyjnego.....
Bardzo proszę o odpowiedź. mam wezwanie na policję odnośnie dłużnika i zastanawiam się czy też o te kwoty nie będą pytać.
EMJOT85
Stażysta
Od: 18 maja 2017, 15:04
Zajmuję się: SR/FA/SW/ŚR/DM/DE

Napisano: 19 maja 2017, 8:28

Należności wierzyciela alimentacyjnego - to co dłużnik zalega wierzycielce jeszcze przed FA
Michalina26
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 mar 2017, 10:54
Zajmuję się: FA

Napisano: 22 maja 2017, 10:43

Michalina26 pisze:Należności wierzyciela alimentacyjnego - to co dłużnik zalega wierzycielce jeszcze przed FA
w takim razie dlaczego z okresu zasiłkowego na kolejny okres zasiłkowy kwota ta się zmienia (rośnie) ? jeśli to jest kwota zaległości jeszcze przed Funduszem to powinna być stała. nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie :?
EMJOT85
Stażysta

Napisano: 22 maja 2017, 11:31

EMJOT85 pisze:nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie :?
Nie możesz znaleźć? A gdzie szukałaś 8-) .
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2017, 12:01

RR pisze:
EMJOT85 pisze:nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie :?
Nie możesz znaleźć? A gdzie szukałaś 8-) .
Wszędzie, zadałam pytanie bo chcę uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie pytanie, ale chyba na tym forum już ciężko jest uzyskać jakąś odpowiedź. Wydaje mi się, że to forum przestaje spełniać swoje zadanie, komentarze typu "a gdzie szukałaś" niczego nie wnoszą do sprawy. :shock: po co pisać skoro nie ma się nic sensownego do napisania. Szkoda bo założenie tego forum ileś lat wcześniej chyba było inne, teraz odsłon są setki ale nikt nie chce pomóc.
EMJOT85
Stażysta

Napisano: 22 maja 2017, 12:15

EMJOT85 pisze:Szkoda bo założenie tego forum ileś lat wcześniej chyba było inne, teraz odsłon są setki ale nikt nie chce pomóc.
A więc jesteś wieloletnim użytkownikiem tego forum i nadal nie wiesz gdzie szukać odpowiedzi na bardzo proste pytania. Pewnie dlatego, że nauczyłaś się szukać tych odpowiedzi jedynie na forum, ot napisać pytanie i czekać na odpowiedź.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2017, 12:32

RR pisze:
EMJOT85 pisze:Szkoda bo założenie tego forum ileś lat wcześniej chyba było inne, teraz odsłon są setki ale nikt nie chce pomóc.
A więc jesteś wieloletnim użytkownikiem tego forum i nadal nie wiesz gdzie szukać odpowiedzi na bardzo proste pytania. Pewnie dlatego, że nauczyłaś się szukać tych odpowiedzi jedynie na forum, ot napisać pytanie i czekać na odpowiedź.
widzę że masz dużo do powiedzenia niestety nie w temacie. Zauważyłam również, że lubisz swoimi niekonkretnymi wpisami denerwować innych użytkowników forum. Czemu ma służyć w takim razie to forum skoro nie tu mamy rozwiewać swoje wątpliwości? Podjęłam dyskusję, ale inni użytkownicy widząc Twoje wpisy nie chce się wypowiadać :shock: Wszystko w temacie. Nie musisz już się produkować nad kolejną ciętą ripostą :arrow:
EMJOT85
Stażysta

Napisano: 22 maja 2017, 15:43

EMJOT85 pisze:Czemu ma służyć w takim razie to forum skoro nie tu mamy rozwiewać swoje wątpliwości?
Służyć powinno do dyskusji nad zawiłymi przepisami prawa które musimy stosować w postępowaniach jakie prowadzimy. Niestety te forum zaczęło służyć cwanym leniom co to nawet ustawy nie czytają. Nauczyli się pisać pytania i czekać na odpowiedzi. To nie jest chęć rozwiania wątpliwości o których piszesz, tylko wykorzystywanie czyjejś pracowitości. Zamiast zastanawiać się i myśleć ludzie nauczyli się żerować na innych. Gdyby ktoś chciał rozwiać swoje wątpliwość, najpierw przedstawiłby swoje stanowisko, podał argumenty na jakich je oparł i na końcu zwrócił się z pytaniem czy są słusznie. Tu natomiast zadaje się pytanie, czyta najnowsze plotki na jakimś telesrelku.pl i czeka na odpowiedź na złotej tacy.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x