zaświaczenie czy oświadczenie ??? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 cze 2022, 8:42

Witajcie mądre głowy !!!!!
W jaki sposób rozwiązujecie problem z zaświadczeniem od pracodawcy czy żądacie żeby przynosili(i dołączacie do wniosku ) czy w deklaracji sami wpisują kwoty????? jak już to wydaję sie mi, że oddzielnie na oświadczeniu. Na jakiej podstawie prawnej mogę żądać zaświadczenia ?? w ustawie nie mogę znaleźć co należy dołączyć do wniosku ???
Proszę o pomoc !!
daisy2020
Praktykant
Od: 09 mar 2020, 10:36
Zajmuję się: DM/DE

Napisano: 27 cze 2022, 9:29

ja za każdym razem żądam (na swoim blankiecie) dochody, bo tak szczerze od pracodawców cuda przynoszą i w dodatku nie ma ustawowych składek, które trzeba odliczyć od dochodu
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 27 cze 2022, 12:12

wzór zaświadczenia o dochodach
Knapa
Starszy referent
Od: 24 kwie 2019, 10:08
Zajmuję się: Dm

Napisano: 27 cze 2022, 12:18

Dziękuje za odpowiedzi, wzór zaświadczenia mam podobny :)
Bardziej zależy mi, skoro żądamy zaświadczeni i innych dokumentów to na jakiej podstawie prawnej ?? czy jest cokolwiek w ustawie ??
daisy2020
Praktykant
Od: 09 mar 2020, 10:36
Zajmuję się: DM/DE

Napisano: 27 cze 2022, 14:44

daisy2020 pisze:
27 cze 2022, 12:18
Dziękuje za odpowiedzi, wzór zaświadczenia mam podobny :)
Bardziej zależy mi, skoro żądamy zaświadczeni i innych dokumentów to na jakiej podstawie prawnej ?? czy jest cokolwiek w ustawie ??
art.7 ust.13 W celu weryfikacji informacji i danych zawartych we wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego i w deklaracji, o której mowa w ust. 1, oraz w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 2, organ może wezwać wnioskodawcę do przekazania dodatkowych dokumentów potwierdzających te informacje i dane, wyznaczając termin nie krótszy niż 14 dni. Organ może odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego w przypadku niedostarczenia wskazanych dokumentów w wyznaczonym terminie.
14. Osoba korzystająca z dodatku mieszkaniowego jest obowiązana przechowywać dokumenty, o których mowa w ust. 13, przez okres 3 lat od dnia wydania decyzji o przyznaniu tego dodatku.

na moje oko...coś muszą mieć :) nie tylko oświadczać co się im chce ...
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x