zaświaczenie Komornik RATUNKU - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 10 gru 2014, 16:44

Kochani szalu dostane poraździcie.
Wniosek z sierpnia na fa bez zaświadczeń komorniczych. Pisałam do komornika , wielokrotnie dzwoniłam i do tej pory nic mi nie przysłał.
Mało tego babka w miedzy czasie sie przeprowadza i wysyłam wniosek do dalszego rozpoznania innemu OPS , a co na to OPS że skargę na mnie złoży za opieszałość.
Co z tym mam zrobić???
Inka333

Napisano: 10 gru 2014, 16:51

Co za ludzie w tym OPS zamiast pomóc to jeszcze Cię straszą! W tym OPS pewnie mają za mało pracy i nie mają czym się zajmować dlatego atrakcją dla nich jest szukanie dziury w całym...
Powodzenia ;)
GopSS

Napisano: 10 gru 2014, 16:55

Jak to za opieszałość? Koleżanka "po fachu" ? no to pogratulować tylko operatywności tej Pani, wygląda na to, że nie ma zajęcia aby zajmować się wytykaniem innym błędów podczas kiedy sama nie pracuje rzetelnie. A swoją drogą, niech poczyta ustawę, o funduszu alim. to przekona się jakie są procedury. Czyżby zadziorna koleżanka nie miała żadnych uchybień podczas kontroli? nie wierzę.....wyluzuj Inka, nadgorliwi świata nie zbudują jedynie uspokoją swoje wredne sumienie...pozdrawiam
Gacek

Napisano: 11 gru 2014, 8:57

Prawda jest taka że komornik ma 2 tygodnie na zaświadczenie. Jeżeli dzwoniłaś prosiłas i nic, to ja bym pomyslałam o opieszałości komornika
Anett07

Napisano: 11 gru 2014, 9:14

Dlaczego nie skorzystasz z możliwości przyjęcia OŚWIADCZENIA o bezskuteczności egzekucji? Ma taką sama moc dowodową jak zaświadczenie i możesz wydać decyzję przyznającą FA. Oczywiście jednocześnie zwracasz sie do komornika o przesłanie zaświadczenia. Po to została wprowadzona opcja przyjęcia oświadczenia od strony, żeby uniknąć przewlekłości postępowania.Wzywasz stronę do złozenia oświadczenia -oczywiście na okreśłonym wzorze- i przyznajesz FA.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2014, 9:29

A myslisz że któraś z tych wierzycielek potrafiłaby wypełnić oświadczenie? Wątpię
Anett07

Napisano: 11 gru 2014, 9:34

Nie żartuj sobie. Ja swoim zwyczajnie pomagam.
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2014, 9:41

I masz pewność jaki jest dług wobec wierzyciela?
Anett07

Napisano: 11 gru 2014, 9:56

Anetko- na wzorcu OŚWIADCZENIA strony nie ma wypisanych kwot zadłużenia. Wzór ZAŚWIADCZENIA wystawiany przez Komornika i wzór OŚWIADCZENIA składanego przez wierzyciela różnią się :) Patrz Rozporządzenie.Wklejam z wujka Google:)

https://www.strumien.pl/media/upload/O/s ... kucji9.pdf

https://www.um.warszawa.pl/sites/defaul ... nr_5_0.pdf
Ostatnio zmieniony 11 gru 2014, 9:59 przez kotbehemot, łącznie zmieniany 2 razy.
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2014, 9:57

My gdybyśmy pomagali każdemu wypełniać wnioski to nigdy z niczym byśmy się nie wyrobili, to dopiero była by opieszałość :)
Gacek

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x