Zaświadczenie "Czyste powietrze"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR,FA,KDR,CP
- Kontakt:
Re: Zaświadczenie "Czyste powietrze"
czy może być w składzie jeden rodzic z dzieckiem?
dziecko ze związku nieformalnego, drugi rodzic żyje, brak zasądzonych alimentów, niby opieka naprzemienna ale bez wyroku
dziecko ze związku nieformalnego, drugi rodzic żyje, brak zasądzonych alimentów, niby opieka naprzemienna ale bez wyroku
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a dlaczego nie?
Nie znasz takich sytuacji?
Nie znasz takich sytuacji?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR,FA,KDR,CP
- Kontakt:
no wiem, że są takie sytuacje, ale chyba za bardzo przesiąknięta jestem świadczeniami rodzinnymi 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Pan jest w związku małżeńskim, on mieszka u nas, jego małżonka mieszka gdzieś indziej, mają gospodarstwo rolne. Pan chce, żeby wliczyć mu dochód z połowy gospodarstwa rolnego, bo mają wspólnotę majątkową z żoną, a on przecież prowadzi sam gospodarstwo domowe. W rodzinnym nie ma takich problemów, a tu się zastanawiam czy mogę skoro nie mają rozwodu. Proszę o pomoc, może ktoś się już spotkał z taką sytuacją.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
No skoro jej nie podaje do swojego gospodarstwa a na nakazie są razem, to zasadne jest obliczenie dochodu tylko z jego części.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
współwłasność małżeńska = każde jest właścicielem całości, czy rodzinne czy CP tak samo
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, świadczenia rodzinne
- Kontakt:
DziękujęTom. pisze: 11 lip 2024, 8:51 współwłasność małżeńska = każde jest właścicielem całości, czy rodzinne czy CP tak samo

tak też właśnie myślałam, ale Pan sam mi tam zaczął obliczać jak mu to wyliczyć, ja wcześniej takiego przypadku nie miałam

-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM.DE
- Kontakt:
po weryfikacji ZUS w tytle ubezpieczenia pojawił się kod 09200 - osoba pobierająca stypendium w okresie odbywania szkolenia, stażu lub przygotowania zawodowego dorosłych, na które została skierowana przez urząd pracy, czy w tym przypadku kwotę za to szkolenie powinna wykazać taka osoba w dochodach nieopodatkowanych i powinna być wliczana do dochodu?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Swiadczenia Rodzinne i FA
- Kontakt:
Wiem, że mało możemy, ale przychodzi po wniosek Pan (mąż), następnego dnia przychodzi żona złożyć ten (wzięty wczoraj) wniosek, najpierw pyta czy zsumować ich gospodarstwa rolne, a następnego dnia Pani przychodzi z pełnomocnikiem i we wniosku jest tylko ona (gosp. jednoosobowe). Z weryfikacji ZAMĘŻNA! robicie coś w kierunku dalszego wyjaśniania ?de Charette pisze: 23 maja 2024, 13:59 Ludzie, to nie świadczenia rodzinne. Tu bardziej definicja z pomocy społecznej. Jak nie mieszkają razem, to nie prowadzą wspólnego gospodarstwa. Nie wpisuje żony do składu swojego gospodarstwa. Nie ma obowiązku uzyskania rozwodu. Naprawdę
- Cerkiewne
- Starszy referent
- Zajmuję się: siedzę sobie
- Kontakt:
Pisemne wezwanie do wyjaśnień i wtedy niektórzy się zastanowią. Ale większość napisze fałszywe oświadczenie pod odpowiedzialnością karną bez mrugnięcia okiem.MopsMela pisze: 18 lip 2024, 9:58Wiem, że mało możemy, ale przychodzi po wniosek Pan (mąż), następnego dnia przychodzi żona złożyć ten (wzięty wczoraj) wniosek, najpierw pyta czy zsumować ich gospodarstwa rolne, a następnego dnia Pani przychodzi z pełnomocnikiem i we wniosku jest tylko ona (gosp. jednoosobowe). Z weryfikacji ZAMĘŻNA! robicie coś w kierunku dalszego wyjaśniania ?de Charette pisze: 23 maja 2024, 13:59 Ludzie, to nie świadczenia rodzinne. Tu bardziej definicja z pomocy społecznej. Jak nie mieszkają razem, to nie prowadzą wspólnego gospodarstwa. Nie wpisuje żony do składu swojego gospodarstwa. Nie ma obowiązku uzyskania rozwodu. Naprawdę
Anna
Oprócz Zaświadczenie "Czyste powietrze" - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ZR pobiera w innej gminie
czy ktoś z dalszej rodziny może pobierac św. piel
śp od kiedy przyznać? (utrata pracy)
przedłużone świadczenie pielęgnacyjne na podstawie COVID-19, a nowe orzeczenie
alimenty ??
Przelicznik z HA kiedy będzie ogłoszony?
Zasiłek pielęgnacyjny a zgon
nakaz podatkowy na dzierżawcę
szkoła dla dorosłych
Szo przyznaje od połowy msc
uzysk z umowy o dzieło
Dodatek do zasiłku rodzinnego z tyt. kształcenia i rehab.
Świadczenie pielęgnacyjne - renta KRUS
brak dochodów a ma zwrot na dzieci
szo koordynacja uchylenie
Sygnity - zmiana adresata ZP