zaświadczenie dla studenta - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: wczoraj, 10:17

przychodzi młody chłopak - student, że chce zaświadczenie o stanie majątkowym rodziny
stara się o stypendium socjalne
ale na jakiej podstawie ja mam wystawić takie zaświadczenie, przecież ja mogę tylko że rodzina korzysta czy nie korzysta ze świadczeń rodzinnych
czy coś mnie ominęło
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: wczoraj, 10:23

Zaświadczenie z ośrodka pomocy społecznej
Student, którego miesięczny dochód na osobę w rodzinie nie przekracza kwoty kryterium dochodowego uprawniającego do ubiegania się o świadczenia z pomocy społecznej (obecnie – 600 zł netto, od 1 stycznia 2025 r. – 823 zł netto), dołącza do wniosku o przyznanie stypendium socjalnego zaświadczenie z ośrodka pomocy społecznej (lub z centrum usług społecznych) o korzystaniu w roku złożenia tego wniosku ze świadczeń z pomocy społecznej przez niego lub przez członków jego rodziny (wniosek o wydanie zaświadczenia może być przez studenta złożony elektronicznie za pośrednictwem platformy ePUAP). Niedołączenie takiego zaświadczenia skutkuje odmową przyznania stypendium socjalnego.
https://www.gov.pl/web/nauka/swiadczeni ... m-20242025

jedyne co to tylko takie coś może być, jak korzysta z PS czy ZR to napisz że korzysta i tyle, do czystego powietrza ponoć też nie trzeba mieć standardowego zaświadczenia tylko wystarczy o korzystaniu z zasiłków rodzinnych / pomocy społecznej
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x