przychodzi młody chłopak - student, że chce zaświadczenie o stanie majątkowym rodziny
stara się o stypendium socjalne
ale na jakiej podstawie ja mam wystawić takie zaświadczenie, przecież ja mogę tylko że rodzina korzysta czy nie korzysta ze świadczeń rodzinnych
czy coś mnie ominęło
zaświadczenie dla studenta
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: zaświadczenie dla studenta
https://www.gov.pl/web/nauka/swiadczeni ... m-20242025Zaświadczenie z ośrodka pomocy społecznej
Student, którego miesięczny dochód na osobę w rodzinie nie przekracza kwoty kryterium dochodowego uprawniającego do ubiegania się o świadczenia z pomocy społecznej (obecnie – 600 zł netto, od 1 stycznia 2025 r. – 823 zł netto), dołącza do wniosku o przyznanie stypendium socjalnego zaświadczenie z ośrodka pomocy społecznej (lub z centrum usług społecznych) o korzystaniu w roku złożenia tego wniosku ze świadczeń z pomocy społecznej przez niego lub przez członków jego rodziny (wniosek o wydanie zaświadczenia może być przez studenta złożony elektronicznie za pośrednictwem platformy ePUAP). Niedołączenie takiego zaświadczenia skutkuje odmową przyznania stypendium socjalnego.
jedyne co to tylko takie coś może być, jak korzysta z PS czy ZR to napisz że korzysta i tyle, do czystego powietrza ponoć też nie trzeba mieć standardowego zaświadczenia tylko wystarczy o korzystaniu z zasiłków rodzinnych / pomocy społecznej
Oprócz zaświadczenie dla studenta - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Modyfikacja wzorów podstaw prawnych i uzasadnień SYGNITY
dwa świadczenia pielęgnacyjne w rodzinie
świadczenie rodzicielskie i zasiłek macierzyński
uzysk a alimenty
wypłata zasiłku pielęgnacyjnego wstecz
Pilne! - petycja w sprawie pracowników wykluczonych z dodatku
zaswiadczenie potwierdzajacezlozenie wniosku a nowe orzecznie
Czy zrobić nienależnie pobrane ???
ŚP nowe zasady a zawieszenie działalności
Świadczenie pielęgnacyjne
czy uchylić decyzję o zasiłek pielęgnacyjny?
Świadczenie pielęgnacyjne - podzielność
Wniosek ZR - łączna kwota alimentów
Dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji
art. 79a kpa Wszczęcie postępowania z urzędu
potrącenie przez ZUS