Kobieta dostarczyła zaświadczenie lekarskie do becikowego - 11 tydzień. Dodatkowo dostarcza zaświadczenie od neurologa - kobieta nie wiedziała, że jest w ciąży a objawy i dolegliwości sugerujące ciążę pacjentka składała na przyjmowane wówczas leki.
Mieliście taki przypadek? Co zrobić? Przyznać becikowe czy odmówić i podpowiadać odmowę do SKO?
Zaświadczenie do becikowego 11 tydzień + zaświadczenie od neurologa
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, Fundusz Alimentacyjny, Pomoc materialna dla uczniów
- Kontakt:
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: Zaświadczenie do becikowego 11 tydzień + zaświadczenie od neurologa
Mając tylko 11 tydzień i taką adnotację na zaświadczeniu, walczył bym o to aby mój Dyrektor przyznał już w pierwszej instancji, powołując się na wyrok TK 2/16. Jeżeli będziecie trzymać się literalnego zapisu podpowiedz odwołanie. Myślę, że na etapie SKO dostanie. Ja miałem dziewczynę z 24 tygodniem, walczyła o becikowe i za życiem. 24 tydzień to nie 11 tydzień, ale zabraliśmy jak najlepszą dokumentację oraz wyjaśnienia dziewczyny i podpowiedzieliśmy odwołanie. Dostała na etapie SKO.
Oprócz Zaświadczenie do becikowego 11 tydzień + zaświadczenie od neurologa - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Świadczenie rodzicielskie dla licealistki
poratujcie bardzo prosze
Świadczenie pielęgnacyjne a działalność gospodarcza
Utrata dochodu w bazowym
szkoła dla dorosłych
orzeczenie KRUS
wzór pisma o przekazaniu do UW w trakcie okresu
Sprostowanie decyzji a wszczęcie postępowania
kierowca a dieta
koniec nauki 30.06.2021 a dodatek rozpoczęcie roku...
dochód dzieci
zawieszenie postepowania oddzielnie czy w tej samej decyzji
decyzja 2 w 1 uchylająca i żądająca zwrotu
Tytuł wykonawczy a przedawnienie
działanośc niezarejstrowana
wniosek w X 2019/2020 a rozpoczęcie roku