Czy macie już wzór zaświadczenia o dochodzie do zakładu pracy od 1 lipca? Z góry dziękuję za mądre rady

Proszę nie pobierać tego pliku gdyż jest nie poprawny !
chodziło o zaświadczenie od 1 lipca...więc to nie będzie tylko brutto koszty i zus...ale cos wiecej:) czytajmy wszyscy ze zrozumieniemKrwawa pisze: 14 lut 2021, 20:18 Przepraszam, jeśli użyłam nieodpowiedniego słowa. Po prostu mnie to poruszyło, strwożyło, zmroziło... Ktoś korzystający z tego forum ściągnie to zaświadczenie i może będzie używał i co? Trochę kiepsko by to było.
Nie wiem, jakie masz relacje w pracy, ale dziewczyna ze świadczeń rodzinnych nie powinna orzekać o wyglądzie i treści zaświadczeń do dodatków mieszkaniowych, zwłaszcza, że orzeka błędnie.
Co do zaświadczenia jako takiego - nie ma w nim żadnej filozofii. Czytamy z ustawy, co ma zawierać:
A - brutto
B - koszty uzyskania przychodu
C, D, E - składki emerytalne, rentowe, chorobowe
F - dochód (F = A - B - C - D - E).
Na dole zaświadczenia jeszcze można małą czcionką dopisać, ze w skład kwoty wchodzą wypłaty z funduszu socjalnego, ekwiwalenty, premie, odprawy, nagrody, odszkodowania wypłacone w w/w okresie i co tam jeszcze nam się przypomni.No ale nie ma wymogu.
No i to wszystko za 3 miesiące. Tyle.
tak...to jest prawdaMaxima pisze: 15 lut 2021, 10:43 A kto powiedział, ze musimy mieć w ogóle jakieś druki dot. zaświadczeń![]()
Deklaracja jest pod odpowiedzialnością karną, wnioskodawca musi ją wypełnić, a my nie mamy obowiązku zbierać dokumentów. Jedynie możemy, a nie musimy. Czasami możemy wniosek zweryfikować, jeśli mamy wątpliwości co do prawdomówności wnioskodawcy. Nie mamy obowiązku pomagać w liczeniu. Zwłaszcza, ze większość z nas zapewne nie raz usłyszała, ze to pracownik urzędu kazał wpisać takie kwoty, a nie inne.
Po co robić sobie kłopot?
I co Wy na to ?![]()
dokładnietak...to jest prawdajednak ulatwiamy sobie w ten sposob prace:) wiele razy przynosili zle zaswiadczenia i wiem...oswiadczaja pod odpowiedzialnoscia karna jednak my po wydaniu decyzji mozemy wezwac do przedstawienia dokumentow okreslajacych ich dochody...i ...te dokumenty na podstawie ktorych wypelniaja deklaracje maja 3 lata przechowywac w domu...wiec i tak musza miec zaswiadczenia:) lepiej wiec od razu je sprawdzic by na starcie bylo dobrze:) ale...kazdy robi jak mu wygodnie...tu chodzilo jedynie o wzor zaswiadczenia i to od 1 lipca
czyli po zmianie dochodu