Kobieta składa wniosek o FA w momencie złożenia wniosku nie posiada zaświadczenia o bezskuteczności egzekucji bo dopiero co była z tym u komornika (a dokładnie 24.04 i komornik powiedział jej żeby się zgłosiła 26.06)Ja rozumiem, że zawieszam postępowania wynikające z braku tego zaświadczenia ze względu na to że jet za wcześnie na ja jego wydanie i co teraz:
- najpierw piszę do komornik, a potem robię wszczęcie jak już zaświadczenie dostane do ręki czy na odwrót najpierw wszczęcie postępowania, a potem pismo do komornika o zaświadczenie
- i czy za pierwsze dwa miesiące tj. kwiecień i maj odmowa ? a FA przyznanć od czerwca bo 26.06 prawdopodobnie od tej daty będzie uznana egzekucja za bezskuteczną? czy od kiedy?
- no i jeszcze jedna sprawa dłużnik którego ta sprawa dotyczy przebywa w ZK czy jak już będę miała to zaświadczenie i przyznany zostanie FA to co z wezwaniem na wywiad ? wiedząc ze on jest w ZK to i tak go wzywam i wysyłam na adres zamieszkania czy czekam nie wiadomo na co bo juz nie wiem?