zaświadczenie od komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 kwie 2023, 10:58

wystosowałam zapytanie do komornika czy dł. alm. płaci przez ostatnie 6 m. 50% zasądzonych alimentów. Komornik przysłał mi wydruki na każde dziecko osobno. Kobieta ma 5 dzieci przy czym na 3 bierze świadczenie z funduszu alimentacyjnego ma zasądzone po 400 zł na dziecko. Komornik w wydrukach wskazał kwoty wpłat po potrąceniu kosztów egzekucyjnych gdzie w min. w jednym miesiącu widnieje kwota 198,87 zł.
1. Czy liczyć kwote faktycznej płaty dłużnika do komornika czy po potrąceniu?
2. I co z dziećmi na które nie pobiera świadczenia z funduszu?( bo są pełnoletnie i nie uczą sie) też biorę pod uwagę?
Ewcia85
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 12:38
Zajmuję się:

Napisano: 06 gru 2023, 11:02

Ewcia85 pisze:
21 kwie 2023, 10:58
wystosowałam zapytanie do komornika czy dł. alm. płaci przez ostatnie 6 m. 50% zasądzonych alimentów. Komornik przysłał mi wydruki na każde dziecko osobno. Kobieta ma 5 dzieci przy czym na 3 bierze świadczenie z funduszu alimentacyjnego ma zasądzone po 400 zł na dziecko. Komornik w wydrukach wskazał kwoty wpłat po potrąceniu kosztów egzekucyjnych gdzie w min. w jednym miesiącu widnieje kwota 198,87 zł.
1. Czy liczyć kwote faktycznej płaty dłużnika do komornika czy po potrąceniu?
2. I co z dziećmi na które nie pobiera świadczenia z funduszu?( bo są pełnoletnie i nie uczą sie) też biorę pod uwagę?
Czy ktoś udzieli mi odp na to pytanie. Bardzo proszę.
Ewcia85
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 12:38
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x