Zaświadczenie od Komornika Sądowego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 gru 2020, 8:16

Słuchajcie, tak się zastanawiam. Wyrok o ustalenie ojcostwa zarazem zasądzający alimenty z 16 października 2020 r. z rygorem natychmiastowej wykonalności. Pani przychodzi i składa wniosek 05 listopada 2020 r. Do wniosku dołącza zaświadczenie, że egzekucja jest bezskuteczna. Czy to tak może być?

Dodam, że ta Pani pobiera już od "x" czasu na pierwsze dziecko świadczenia z FA. Natomiast na drugie dopiero ustalono ojcostwo i zasądzono alimenty. Na zaświadczeniu widać, że sprawa ta została włączona pod Kmp tego pierwszego dziecka. Mało tego - na zaświadczeniu na to drugie "nowe dziecko" jest wpisane tylko to dziecko, a kwota wypłaconych świadczeń na rzecz tego pierwszego dziecka.

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisane. :roll: Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
mooops
Referent
Od: 09 maja 2019, 11:53
Zajmuję się: FA

Napisano: 29 gru 2020, 8:33

Ja miałam taką sama sytuację, w takim przypadku komornik nie musi czekać 2 miesiące na wyegzekwowanie alimentów od komornika na rzecz drugiego dziecka.
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Ewela77
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 05 cze 2014, 12:25
Zajmuję się:

Napisano: 29 gru 2020, 9:26

Ewela77 pisze:
29 gru 2020, 8:33
Ja miałam taką sama sytuację, w takim przypadku komornik nie musi czekać 2 miesiące na wyegzekwowanie alimentów od komornika na rzecz drugiego dziecka.
Rozumiem, dziękuję :) Dzwoniłam tylko do Komornika żeby to zaświadczenie chociaż było dobrze wystawione, bo jak może być wpisane na zaświadczeniu jedno dziecko, gdzie pod tym samym Kmp jest jeszcze drugie, a w dodatku jest jakaś tam kwota wypłaconych świadczeń, która dotyczy pierwszego dziecka. :D

Raz jeszcze dziękuję i życzę miłego dnia :)
mooops
Referent
Od: 09 maja 2019, 11:53
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x