zatrzymanie prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 maja 2017, 8:38

Dłużnik stawił się na wywiad, złożył oświadczenie majątkowe, zarejestrowany w PUP, żadnych wpłat tytułem alimentów i tak od 2011 roku; za każdym razem zapewniał, że w najbliższym czasie podejmie zatrudnienie. W tym roku po raz pierwszy uznany jako uchylający się zobowiązań alimentacyjnych i wniosek o zatrzymanie prawa jazdy.
Czy jeżeli wszystkie przesłanki z art. 5 ust 3 zostały spełnione, a nie wpłaca 50% zasądzonej kwoty alimentów mogę uznać go za uchylającego i złożyć wniosek o zatrzymanie prawa jazdy?
ana_80
Praktykant
Od: 15 maja 2017, 8:25
Zajmuję się: FA

Napisano: 15 maja 2017, 9:02

rozumiem że powinęła mu się noga i go np. wyrejestrowali czy nie zgłosił się na wywiad ?
czyli wszczęcie i pismo do komornika a następnie decyzja o uznaniu, w dalszej kolejności wniosek o zatrzymaniu PJ i prokuratura
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2017, 9:08

Zgłosił się na wywiad i w dalszym ciągu jest zarejestrowany nie wpłaca jedynie żadnych kwot tytułem alimentów. Tylko brakiem wpłat zasugerowałam się i zrobiłam wszczęcie, wydałam decyzję o uznaniu za uchylającego się, skierowałam wniosek do prokuratury i wniosek o zatrzymanie prawa jazdy.
Przejęłam fundusz po koleżance i chciałam uporządkować wszystkie teczki. Nie wiem czy można tylko i wyłącznie na podstawie braku wpłat uznać go za uchylającego?
ana_80
Praktykant
Od: 15 maja 2017, 8:25
Zajmuję się: FA

Napisano: 15 maja 2017, 9:13

nie można
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się: