Wnioskodawca złożył wniosek na okres zasiłkowy 2021/2022 o przyznanie prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego w dniu 31.08.2021 r. W związku z brakami formalnymi wniosku, t.j. braku zaświadczenia o bezskuteczności egzekucji alimentów wnioskodawca zobowiązał się dostarczyć w/w zaświadczenie w ciągu 14 dni od daty złożenia wniosku. W dniu 19.10.2021 r. tut. Ośrodek otrzymał informację, iż dłużnik spłacił zadłużenie z tytułu funduszu alimentacyjnego i Komornik prowadzący postępowanie zobowiązał się przysłać stosowne pismo. W dniu 26.10.2021 r. Komornik prowadzący postępowanie egzekucyjne przysłał pismo dotyczące poprzedniego okresu zasiłkowego, tj. 2020/2021. W dniu 16.11.2021 r. wystąpiono z wnioskiem o udzielenie informacji do Komornika prowadzącego postępowanie egzekucyjne, z prośbą o wydanie zaświadczenia o skuteczności, bądź bezskuteczności egzekucji. Na w/w pismo tut. Ośrodek otrzymał odpowiedź w dniu 09.12.2021 r. W dniu 13.12.2021 r. zostało wysłane zawiadomienie o zgromadzeniu materiału dowodowego, z którym strona może się zapoznać przed wydaniem decyzji odmownej w powyższej sprawie. Z mojej winy strona nie została poinformowana o przedłużeniu terminu sprawy w związku z brakami dokumentacji. W dniu 27.12.2021 r. została przygotowana decyzja w powyższej sprawie, gdzie Kierownik tut. Ośrodka zauważył brak zawiadomienia o przedłużeniu terminu rozpatrzenia w/w sprawy i odmówił podpisania decyzji. W związku z powyższym jakie kroki należy podjąć, aby zakończyć w/w postępowanie zgodnie z przepisami prawa.
Od wczoraj mamy nowego kierownika, a poprzedni nie chce podpisać (przygotowałam zawiadomienia o przedłużeniu, żeby je dołączyć).
Muszę to jakoś naprawić dlatego bardzo liczę na pomoc.
Osoba której wniosek dotyczy jest bardzo ugodowa i od początku była świadoma, że nie otrzyma funduszu. Wiem, by mi pomogła "naprawić" papiery.
Zawaliłam sprawę - brak przedłużenia terminu
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Zawaliłam sprawę - brak przedłużenia terminu
jak ugodowa to zrób pismo z wsteczną datą w którym informujesz o przedłużeniu. Strona niech tez ci to pismo podpisze z datą wsteczną
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Kontakt:
Właśnie przygotowałam zawiadomienia, ale poprzedni kierownik nie chce podpisać, a obecny dopiero jest od 03.01.2022 r.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Twoje postępowanie:
Wzywasz stronę
dajesz jej długopis i kartkę papieru
Dyktujesz: została poinformowana o przedłużeniu terminu do ... w związku z na podstawie art. 35 i 36 Ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego
Strona się podpisuje
Ty przyjmujesz z odpowiednią datą
Pijesz kawę
i kierownika masz w d.
Wzywasz stronę
dajesz jej długopis i kartkę papieru
Dyktujesz: została poinformowana o przedłużeniu terminu do ... w związku z na podstawie art. 35 i 36 Ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego
Strona się podpisuje
Ty przyjmujesz z odpowiednią datą
Pijesz kawę
i kierownika masz w d.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Kontakt:
de Charette Twoja pomoc jest nieoceniona. Nie wiedziałam, że tak można
Oprócz Zawaliłam sprawę - brak przedłużenia terminu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Klauzula wykonalności czy robicie na jej podstawie?czy na prawomocności
BIG- zgłaszanie dłużnika
Strona złożyła wniosek o fundusz a w tym miesiącu dostała już alimenty CO ZROBIĆ?
roliczenie wpłat dłużników na przełomie kwartału
Zwrot prawa jazdy
Weryfikacje grupowe
Dochód ze zwrotu ubezpieczenia pożyczki
Zawieszenie egzekucji? Czy można.
FA a powrót dłużnika do Polski
informacja z sądu
zgon dłużnika, wygaszenie a sprawozdanie
utrata i ponowne uzyskanie statusu dłużnika
spłata funduszu i koszy upomnienia
Dochody niepodatkowane z zagranicy
KRZ zakładanie konta