zawiadomienie
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
zawiadomienie
wychodzi decyzja odmowna, dochód większy niż wydatki...czy przed odmowną w zawiadomieniu prócz art 10 par 1 kpa powołujecie się na inny art.? 

-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: zawiadomienie
takie cos znalazlam:-) pisze: 13 maja 2025, 10:33 wychodzi decyzja odmowna, dochód większy niż wydatki...czy przed odmowną w zawiadomieniu prócz art 10 par 1 kpa powołujecie się na inny art.?![]()
https://sip.lex.pl/procedury/wypowiedze ... 1610613283
-
- VIP
- Kontakt:
no właśnie chodzi mi o art 79a... przesłanki zależne od strony , co może skutkować wydaniem decyzji niezgodnej z żądaniem strony....ale jakie tu mogą być przesłanki...strona złożyła wniosek złożyła zaświadczenie o dochodach na podstawie którego wyliczono dodatek...(deklaracja oczywiście wypełniona prawidłowo) jednak wychodzi odmowna bo dodatek w kwocie 4,14 zł..zawiadamiam z art 10 par 1 ...i wydaję decyzję (oczywiście po odebraniu i terminie z zawiadomienia)
-
- Referent
- Kontakt:
hmm przesłankami zależnymi od strony moze byc wykazana np. sytuacja dochodowa. No nie wiem, moze stwierdzic ze dochod zostal zle policzony bo bledne zaswiadczenie przedstawil, albo przez pomylke podał ze w okresie tych trzech miesiecy wyplacona mu została ulga prorodzinna a okazuje sie ze nie:-) pisze: 13 maja 2025, 11:41 no właśnie chodzi mi o art 79a... przesłanki zależne od strony , co może skutkować wydaniem decyzji niezgodnej z żądaniem strony....ale jakie tu mogą być przesłanki...strona złożyła wniosek złożyła zaświadczenie o dochodach na podstawie którego wyliczono dodatek...(deklaracja oczywiście wypełniona prawidłowo) jednak wychodzi odmowna bo dodatek w kwocie 4,14 zł..zawiadamiam z art 10 par 1 ...i wydaję decyzję (oczywiście po odebraniu i terminie z zawiadomienia)
-
- VIP
- Kontakt:
wniosek złożony prawidłowo...wyliczenia prawidłowe...będzie odmowna i tylko dlatego zawiadomienie art 10 par 1 ot tak...by był...choć strona wszystko sama złożyła i nie było dodatkowych dowodów
-
- Referent
- Kontakt:
takie stanowisko naszego radcy prawnego, w wiadomosci prywatnej wyslałam przykladowe zawiadomienie
-
- VIP
- Kontakt:
DziękujęMikolaze pisze: 13 maja 2025, 13:21 takie stanowisko naszego radcy prawnego, w wiadomosci prywatnej wyslałam przykladowe zawiadomienie
Oprócz zawiadomienie - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Dodatek mieszkaniowy
Zaległości w opłatach
proszę o sprawdzenie wyliczenia dodatku mieszkaniowego
zasiłek stały
aktywny rodzic, doplata do żłobka
CZY DOLICZAĆ DO DOCHODU
instalacja gazowa
Koniec umowu najmu
Najem a wykup mieszkania
Zaświadczenia dla wnioskodawcy
konkubent w zakładzie karnym