Zawiadomienie do prokuratury.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/ZUS
- Kontakt:
Zawiadomienie do prokuratury.
Wydałam decyzję o uznaniu za dłużnika i zawiadomiłam prokuraturę o możliwości popełnienia przestępstwa. Czy w tej sytuacji wysyłacie drugie zawiadomienie po wydaniu decyzji przyznającej świadczenia, czy robicie to jakoś w jednym? A jeżeli w dwóch zawiadomieniach, to czy jakoś piszecie że już jedno jest złożone?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA/ŚR i inne
- Kontakt:
Re: Zawiadomienie do prokuratury.
Zawiadomienie do prokuratury piszę po przyznaniu świadczeń z FA. Po uznaniu za uchylającego się- wniosek o ściganie (art.5 ust. 3b)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/ZUS
- Kontakt:
Re: Zawiadomienie do prokuratury.
Ja napisałam ,,zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa wraz z wnioskiem o ściganie''. Została załączona decyzja o uznaniu za dłużnika oraz przyznająca świadczenia. Jednak wpisano tylko artykuł 209, nie został podany art. 304. I tak się teraz zastanawiam czy tak może zostać? Czy jeszcze raz trzeba wysłac na podstawie art. 304?
Oprócz Zawiadomienie do prokuratury. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
WYZSZE ALIMENTY - orzecznictwo - wyroki
dłużnik - czy jest stroną postępowania w zakresie nienaleznie pobranych świadczeń
podwyższenie alimentów postanowienie art. 753 kpc TOM
podwyższenie FA od dnia czy za cały miesiąc?
Aktywizacja dłużnika PUP
dodatek dopełniajacy z ZUS a uzysk Alimenty
obowiązek alimentacyjny ustał z dniem 01.04.2022 r.
wierzycielka urodziła dizecko
Uzysk u tego samego pracodawcy
zabezpieczenie a wyrok
Czy wszcząć postępowanie w sprawie nienależnie pobranych świadczeń z FA,
Wznowienie postępowania egzekucyjnego
czy wygaszacie decyzję o uznaniu dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych?
dluznik
Wierzycielka
dłużnik czy kolejne postępowanie TOM