Zawiadomienie do prokuratury.

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Pracownik456
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/ZUS
Kontakt:

Zawiadomienie do prokuratury.

Post autor: Pracownik456 »

Wydałam decyzję o uznaniu za dłużnika i zawiadomiłam prokuraturę o możliwości popełnienia przestępstwa. Czy w tej sytuacji wysyłacie drugie zawiadomienie po wydaniu decyzji przyznającej świadczenia, czy robicie to jakoś w jednym? A jeżeli w dwóch zawiadomieniach, to czy jakoś piszecie że już jedno jest złożone?
Mantra
Praktykant
Zajmuję się: FA/ŚR i inne
Kontakt:

Re: Zawiadomienie do prokuratury.

Post autor: Mantra »

Zawiadomienie do prokuratury piszę po przyznaniu świadczeń z FA. Po uznaniu za uchylającego się- wniosek o ściganie (art.5 ust. 3b)
Pracownik456
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/ZUS
Kontakt:

Re: Zawiadomienie do prokuratury.

Post autor: Pracownik456 »

Ja napisałam ,,zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa wraz z wnioskiem o ściganie''. Została załączona decyzja o uznaniu za dłużnika oraz przyznająca świadczenia. Jednak wpisano tylko artykuł 209, nie został podany art. 304. I tak się teraz zastanawiam czy tak może zostać? Czy jeszcze raz trzeba wysłac na podstawie art. 304?
ODPOWIEDZ