Zawiadomienie o przedłużeniu terminu - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 mar 2022, 22:26

Mam pytanie, sytuacja wygląda tak że nie zdążę rozpatrzec nawet połowy wniosków z dodatku osłonowego, które zostały złożone w styczniu. A zatem termin miesiąca nie będzie zachowany. Chcę zachowc terminowość przynajmniej tych co wpłynęły w ostatnich 3 tygodniach. Czy mogę wysyłać zawiadomienie o o przedłużeniu terminu do adresatów którzy zlozłożyli wnioski po 21 lutym? Proszę o odpowiedź
Gops2018.
Praktykant
Od: 20 mar 2022, 22:19
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny i dodatek osłonowy

Napisano: 20 mar 2022, 23:31

Tylko po co - styczniowe miały jasno określony termin a lutowe - według Mazurkiewicza nie stosujemy KPA to jaki masz tam termin? Ja nie wiem poza tym z takim tempem działania Zus to u kogo zmieścisz się w jednym miesiącu jeżeli musisz np napisać o składki - połowie wnioskodawców trzeba by było wysłać zawiadomienia?
nowa26
Referent
Od: 09 mar 2018, 9:36
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP

Napisano: 20 mar 2022, 23:47

A czy Mazurkiewicz nie mówił, że w sytuacji gdy jest decyzja odmowna to musi być w terminie miesięcznym? Nie uczestniczylam w szkoleniu. Dodatkiem zajmuje się od tygodnia. No ale jak wyłapać przy tylu wnioskach komu akurat przekroczy.
Gops2018.
Praktykant
Od: 20 mar 2022, 22:19
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny i dodatek osłonowy

Napisano: 21 mar 2022, 8:59

No przecież to bez sensu. Na 500+ był termin 3 miesięcy- zajmowała sie tym dodatkowa osoba zatrudniona do obsługi i nie było liczenia dochodów- przy czym wniosków było 2 razy mniej niż teraz na osłonówkę. Obecnie przy osłonówce- pracownik do 500+ został zwolniony, wniosków jest 2 razy więcej, czasu dwa razy mniej i liczenie kryterium dochodowego oraz sprawdzanie CEEBu i to robi osoba, która zajmuje się funduszem i rodzinnym czyli ma masę swojej roboty.

Czy tylko ja widzę, że ta sytuacja jest chora?
zocha1234
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:22
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko

Napisano: 01 kwie 2022, 9:53

Witam, czy posiada może ktoś wzór zawiadomienia o dodatku osłonowym?? Nie doszły mi 3 zusy o składkach i nie wiem do końca, czy dobrze je skonstruowałam :) Pomoże ktoś? :)
Ediii87
Praktykant
Od: 26 paź 2021, 16:35
Zajmuję się: Świadczenia wychowawcze oraz świadczenia z funduszu alimentacyjnego.

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x