zawiadomienie o przyznaniu świadczenia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
zawiadomienie o przyznaniu świadczenia
Wysłałam dłużnikowi zawiadomienie o przyznaniu świadczenia, pismo było dwukrotnie awizowane, wróciło z adnotacją nie podjęto w terminie.Czy wysyłam wniosek do komornika o ustalenie adresu, czy zawiadomienie traktuje jako doręczone?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Re: zawiadomienie o przyznaniu świadczenia
Traktujesz jako skutecznie doręczone
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
a co w sytuacji, gdy dostałam wniosek o podjęcie działań, a wiem, że dłużnik już nie mieszka na terenie mojej gminy od jego byłej partnerki, z którą mieszkał i ten ich adres jest podany w zaświadczeniu o bezskuteczności? mam wysyłać wezwanie na ten adres i dopiero do komornika o ustalenie adresu, czy mogę od razu do komornika?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
ja wysłałam informację o przyznaniu FA i wróciło pismo z adnotacją "dłużnik wyprowadził się" - rozumiem, że teraz piszę do komornika o ustalenie adresu?
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wyślij wezwanie do dłużnika i jeżeli nastąpi zwrot z adnotacją "dłużnik wyprowadził się" to wtedy pismo do komornika. Dłużnicy maja obowiązek informować komornika o zmianie adresu zamieszkania, ale jak w praktyce jest każdy wiepracownikgops117 pisze: 16 paź 2019, 7:57 a co w sytuacji, gdy dostałam wniosek o podjęcie działań, a wiem, że dłużnik już nie mieszka na terenie mojej gminy od jego byłej partnerki, z którą mieszkał i ten ich adres jest podany w zaświadczeniu o bezskuteczności? mam wysyłać wezwanie na ten adres i dopiero do komornika o ustalenie adresu, czy mogę od razu do komornika?

Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wyślij wezwanie do dłużnika i jeżeli nastąpi zwrot z adnotacją "dłużnik wyprowadził się" to wtedy pismo do komornika. Dłużnicy maja obowiązek informować komornika o zmianie adresu zamieszkania, ale jak w praktyce jest każdy wiepracownikgops117 pisze: 16 paź 2019, 7:57 a co w sytuacji, gdy dostałam wniosek o podjęcie działań, a wiem, że dłużnik już nie mieszka na terenie mojej gminy od jego byłej partnerki, z którą mieszkał i ten ich adres jest podany w zaświadczeniu o bezskuteczności? mam wysyłać wezwanie na ten adres i dopiero do komornika o ustalenie adresu, czy mogę od razu do komornika?

- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak w tej sytuacji komornik powinien ustalić nowy adres dłużnikaAlalala pisze: 16 paź 2019, 9:35 ja wysłałam informację o przyznaniu FA i wróciło pismo z adnotacją "dłużnik wyprowadził się" - rozumiem, że teraz piszę do komornika o ustalenie adresu?
Oprócz zawiadomienie o przyznaniu świadczenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
dochód uzyskany a zaległe alimenty
dłużnik obcokrajowiec - a wpłaty
DA przebywa w DPS
niepełnoletnia osoba uprawniona urodziła dziecko
Alimenty płacone przez męża wnioskodawczyni
Nienależnie pobrane świadczenia - czy za wrzesień.
Sprawozdanie F.1.1.
Dłużnik od 4 lat ma potrącenia, od 2 wierzycielka nie pobiera FA.
podstawa do odmowy FA
metryka sprawy
Wyrównanie alimentów
DA za granicą, informacja z sądu - czy taka wystarczy?
pełnoletnia osoba upr. i pełnoletnie rodzeństwo w składzie
Jaka procedura, wydana decyzja i zmiany
InfoMonitor - status ODRZUCONY
wzór decyzji na nowy okres zasiłkowy