Zbieg egzekucji a tytuły wykonawcze - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 30 lip 2014, 11:28

Czy w sytuacji gdy był zbieg egzekucji i sąd orzekł, że dalej sądową i administracyjną ma prowadzić komornik sądowy to mam wysłać tytuły wykonawcze do komornika sądowego czy nie robić nic. Komornik sądowy wcześniej zajął dłużnikowi rentę.
Stara Irka

Napisano: 30 lip 2014, 11:54

Hej doczekam się tej odpowiedzi czy nie? Na urlopy pojechaliście wszyscy?
Stara Irka

Napisano: 30 lip 2014, 11:55

jakie TW?
Sąd orzekł tylko o zbiegu dotyczącym tych tytułów, które były już w posiadaniu US. Jak masz nowe TW do wystawienia to wystawiasz. Sąd znowu musi orzec zbieg
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 lip 2014, 12:12

Sąd orzekł tak: "w przedmiocie wyznaczenia organu do prowadzenia egzekucji na skutek zbiegu egzekucji sądowej prowadzonej przez komornika sądowego ....i administracyjnej prowadzonej przez naczelnika drugiego urzędu Skarbowego w ... skierowanych do świadczenia emerytalno -rentowego dłużnika wypłacanego przez KRUS postanawia: wyznaczyć Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym w ...... do prowadzenia egzekucji sądowej i administracyjnej skierowanych do świadczenia emerytalno - rentowego dłużnika Ixińskiego wypłacanego przez KRUS"
Sąd nie odniósł się w orzeczeniu do tytułów wykonawczych tylko ogólnie ustalił kto ma się zająć obiema egzekucjami.
Elmer, ja chyba nie powinnam już do skarbówki nic słać. Proszę pomóż
Stara Irka

Napisano: 30 lip 2014, 12:56

ślij. Przerabiałem to
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 lip 2014, 13:50

Dziękuję. Tak zrobię.