zbieg uprawnień do świadczeń

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Tosia49
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

zbieg uprawnień do świadczeń

Post autor: Tosia49 »

Witam mam taką sytuację pani u nas pobiera świadczenie rodzicielskie dzisiaj przyniosła orzeczenie na to samo dziecko , z tego tytułu będzie Pani przysługiwać świadczenie pielęgnacyjne. Zgodnie z art. 26 ust. 5 powinna wybrać jedno ze świadczeń wybrane przez osobę. Od kiedy przyznać świadczenie pielęgnacyjne ( bo pani jest zarejestrowana w PUP ) i czy od dnia wyrejestrowania z PUP uchylić świadczenie rodzicielskie. Nie wiem czy dobrze myślę. Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zbieg uprawnień do świadczeń

Post autor: noteev »

Nie może zachodzić zbieg uprawnień. Jeśli napisze Ci rezygnację ze ŚR np. od 1 lipca to ŚP przyznajesz od 1 lipca.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Tosia49
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Tosia49 »

to jeśli wyrejestruje się z PUP np. od 10.07.2017 roku do rezygnacje z przyznanego świadczenia rodzicielskiego pisze również od 10.07, a świadczenie pielęgnacyjne przyznaje również od 10.07.2017 ?
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: noteev »

Zarejestrowanie nie ma tu nic do rzeczy. Najlepiej niech zrezygnuje od 1 dnia miesiąca ze ŚR i od tego dnia przyznajesz ŚP
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
ODPOWIEDZ