Pani miała przyznane prawo do 500+ informacja wojewody, teraz oswiadczyła ze mąż wrócił do kraju w maju 2020. Przesłaliśmy to do UW, teraz UW odpisało że skoro on wrócił do kraju w tymi w tym dniu to nasz wójt był właściwy do wypłaty i musimy uchylić tą informację , którą wydało UW? Mieliście już taką sytuację ? Jak to zrobić?
nie, to znaczy, że UW musi uchylic prawo do przyznanego przez Wojewodę 500+ a wy potem, w tym okresie, za który UW uchyli prawo, ustalicie je i wydacie informację
Znaczy jest załączona decyzja z UW o uchyleniu prawa do świadczenia wychowawczego w podanym okresie do momentu pobytu zagranicą, natomiast od marca 2020 my jesteśmy właściwi jest to napisane w zawiadomieniu. W systemie mam przyznane informacją z UW czy teraz w tej sytuacji zrobić chodzi mi również o system itd.Okres świadczeniowy się zakończył świadczenia wypłacone.
aaa , no to ok jak w systemie zrobic to zalezy jaki system masz, na pewno klient musi dostac od Ciebie informację przyznającą świadczenia za okres kiedy nie ma juz koordynacji...to co wypłacone za ten czas na podstawie informacji UW zaliczasz na poczet tej swojej informacji
czyli jak mam uchylenie z UW - DECYZJĘ UCHYLAJĄCĄ W OKRESIE OD DO - TO wprowadzam w system uchylenie czy musze wydawac swoją decyzję uchylającą na podstawie tej z Uw. Jak to technicznie zrobić