Zdl a potem Śp - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 28 maja 2014, 11:56

A dlatego , ze syn wyprowadził się na drugi koniec Polski a matka pozostala w domu . Matka napsiała oświadczenie , ze syn nie mieszka z nią wiec nie było mowy o sprawowaniu opieki. Może i wczesniej go nie było ale jak im zabrano Śp i musiał złożyć wniosek nowy po 1 lipca to wtedy to oswiadczyła gdy zapytałam co u syna a ona na to , ze się wyprowadził i z nią nie mieszka tylko 800 km dalej. Taraz twierdzi ,ze powrócił i mieszka już nią. Wiec daliśmy odmowę.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 12:36

Ewalu zrozumiałaś teraz dlaczego dałam odmowę
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 13:53

i co ja mam z tym zrobic ????
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 14:01

ja nie rozumiem tej sytuacji więc się nie będę wypowiadać :oops: sorki

ta matka tak sama z siebie napisała to oświadczenie ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 14:13

ewalu, chcesz powiedziec,ze przyznajesz SP rodzicowi nawet jesli nie sprawuje opieki? :) a co za tym idzie wcale nie z uwagi na koniecznosc jej sprawowania nie podejmuje zatrudnienia? czy po prostu nigdy nie masz watpliwosci przy SP i nie robisz wywiadu?:) (nawet jak rodzic jest taki madry i skladajac wniosek powie,ze dziecko wypielo sie na mamusie i wyjechalo w swiat) :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 14:15

Tak napisala oświadzczenie sama uczciwie bała sie , ze ktoś doniesie że syna nie ma ( może trochę pod wpławem prac. socj.który był w lipcu na wywiadzie i zapytał o syna ) Wiec nie mogłam jej przyznać. Teraz coś kombinuje , ze jednak był od sierpnia w domu ale wniosku nie składala o ŚP bo myślała , ze jak dostała odmowe to już nie może . chociaż jej tłumaczyłam że jak wróci to znów moze. Teraz jej wysłałam inf. o ZDL bo jakby nie patzreć jest konstytucyjna bo utraciła z dniem 30 czerwca ŚP.
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 14:46

kb pisze:ewalu, chcesz powiedziec,ze przyznajesz SP rodzicowi nawet jesli nie sprawuje opieki? :)
nie
ale jak napisałam wcześniej nie rozumiem całej sytuacji więc się nie wypowiadam ...
a jak dziecko jest pięć dni w internacie to matka sprawuje opiekę ? wiem, wiem to inna sytuacja jest :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 14:58

No Ewalu ja cię proszę na to ustawa pozwala ale na to ,ze dziecko wyprowadziło się od matki i mieszka od niej 800 km dalaj to już nie.
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 20:09

śmiać mi się z was chce i z ewalu i z kb i z dorci ; jedna nie wie druga nie wie a trzecia też nie wie :)
do dorci ustawa jasno określa komu i za jakie okresy należy sie zdo ,, sama sobie narobiłaś bałaganu a teraz jak nie wiesz jak zrobic to daj odmowę i wskaż by się odwołali do sko i po problemie ... sam jestem ciekawy decyzji sko :P
tty ewalu to masz jakiś gorszy dzień i coś kombinujesz ale nie wiesz co ..
a kb jak zawsze chce być najmądzrejsza ale rady konkretnej brak
szpieg z krainy D

Napisano: 29 maja 2014, 7:59

szpieg z krainy D pisze:śmiać mi się z was chce i z ewalu i z kb i z dorci ; jedna nie wie druga nie wie a trzecia też nie wie :)
do dorci ustawa jasno określa komu i za jakie okresy należy sie zdo ,, sama sobie narobiłaś bałaganu a teraz jak nie wiesz jak zrobic to daj odmowę i wskaż by się odwołali do sko i po problemie ... sam jestem ciekawy decyzji sko :P
tty ewalu to masz jakiś gorszy dzień i coś kombinujesz ale nie wiesz co ..
a kb jak zawsze chce być najmądzrejsza ale rady konkretnej brak
a gdzie twoja rada ???
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x