zdo? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 19 maja 2014, 19:10

czy będzie zasiłek dla opiekuna gdy orzeczenie wygasło przed lipcem 2013

np. ja mam przypadek, że wygasa w maju następnie ma kolejne orzeczenie kontynuacja poprzedniego ale składała wniosek już na nowych zasadach i jej odmówiłam bo niepełnosprawność po 18 r.ż.

czy takiej osobie wysyłać informacje i płacić zdo
mmm

Napisano: 19 maja 2014, 22:27

ustawa chyba dość jasno określa komu się należy zdo
tu to art. 25 ustawy o zdo
szpieg z krainy D

Napisano: 20 maja 2014, 8:53

jak ostatnio byłem na szkoleniu ta sprawa była poruszana i kontynuacja jak najbardziej nie przeszkadza aby wyrównywać i płacić na bieżąco
ensiferum

Napisano: 20 maja 2014, 8:56

a właśniem, ze nie. Tej osobie nie wygasła z mocy prawa decyzja. Miała po prostu pecha, ze orzeczenie jej się skończyło wczesniej. Ubiegała się na nowych zasadach i nie dostała. Tę osobe musisz potraktować zgodnie z ostatnim art. o zdo. Nie pamietam cyfry
aggga

Napisano: 20 maja 2014, 8:58

ensiferum pisze:jak ostatnio byłem na szkoleniu ta sprawa była poruszana i kontynuacja jak najbardziej nie przeszkadza aby wyrównywać i płacić na bieżąco
co to za herezje :) możesz powiedzieć kto tak szkoli ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2014, 9:34

No więc jak to jest- art. 25 te osoby tylko szo - czyli one nie mogą się starać o zdo ani o bieżące ani o zaległe .Jeżeli złożą o szo to nie ma wymogu rezygnacji z pracy ??
ellej

Napisano: 20 maja 2014, 9:35

tak
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2014, 11:44

tej osobie szo mimo braku rezygnacji art.25
zdo nigdy w życiu
adasda

Napisano: 20 maja 2014, 14:19

Ja też mam taką jedną babkę, której nie należy się wyrównanie bo orzeczenie było do 30 czerwca 2013. Może ubiegać się o SZO na podstawie art. 25, ale dochód jej przekracza.
Judy

Napisano: 20 maja 2014, 14:25

jesli nie wygasła decyzja z mocy prawa nie moze ubiegac sie o zdo
nnn

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x