ZDO a działy specjalne produkcji rolnej-PILNE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 05 cze 2014, 10:11

Witam proszę o odpowiedź na dręczące mnie pytanie.
Zgłosiła się do mnie kobieta, która pobierała ŚP do 30 czerwca 2013 r. i teraz okazało się, że będąc rolnikiem prowadzi działy specjalne produkcji rolnej.
Nie wiem czy będzie jej się należało ZDO, gdyż nie mogę nigdzie znaleźć, że działy te są jakimś przeciwskazaniem do otrzymywania tego świadczenia.
Proszę podajcie mi jakieś wskazówki jak dalej postępować, gdyż Pani jest strasznie konfliktową osobą.
pysia80

Napisano: 05 cze 2014, 12:41

Proszę nikt się nie wypowie.
pysia80

Napisano: 05 cze 2014, 13:06

powinienes odmowic bo to jest praca!!
JATOJA

Napisano: 05 cze 2014, 15:08

U mnie osoba nie ma gospodarstwa ale ma działy specjalne. Napisała oświadczenie że mimo, iż działy są na nią ona nie wykonuje zadnej pracy bo zajmuje się niepełnosprawną matką. działaność prowadzi mąż z synami. Dziekuję to wszystko. Ma i wyrównanie i bieżące.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 05 cze 2014, 16:41

pysia80 pisze:Witam proszę o odpowiedź na dręczące mnie pytanie.
Zgłosiła się do mnie kobieta, która pobierała ŚP do 30 czerwca 2013 r. i teraz okazało się, że będąc rolnikiem prowadzi działy specjalne produkcji rolnej.
Nie wiem czy będzie jej się należało ZDO, gdyż nie mogę nigdzie znaleźć, że działy te są jakimś przeciwskazaniem do otrzymywania tego świadczenia.
Proszę podajcie mi jakieś wskazówki jak dalej postępować, gdyż Pani jest strasznie konfliktową osobą.
To jest rolnik w rozumieniu ustawy. Należy postąpić tak jak "sipera".
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x