zdo a zmiana miejsca zamieszkania - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 gru 2015, 9:56

witam,
kobieta pobiera zdo na matkę, od stycznia się przeprowadza do innej gminy. Chcę uchylić decyzję przyznającą zdo u nas i przesłać dokumenty do gminy, w której strona będzie zamieszkiwała od stycznia. Problem w tym, że gmina, w której kobieta będzie mieszkała twierdzi, że po uchyleniu zdo u nas nie ma wariantu powrotu do tego świadczenia gdziekolwiek indziej (?). Czy jedyną formą kontynuowania tego świadczenia w innej gminie jest odwołanie się od decyzji do SKO? Kobieta nie ukrywa, że jest w trudnej sytuacji materialnej i płynność finansowa jest dla niej bardzo ważna, nie może czekać zbyt długo na rozstrzygnięcie, a poza tym nie zbadane są wyroki boskie i trudno powiedzieć, co SKO orzeknie. Macie jakiś pomysł jak tę sprawę rozwiązać?
Malaa7

Napisano: 23 gru 2015, 9:36

koleżance z tej innej gminy powiedz, że jest w błędzie. Ty uchylasz zdo u siebie, oryginały dokumentów przesyłasz do niej. Ona na tej podstawie przejmuje kontynuację wypłat. Oczywiście decyzje wydać musi. Otrzyma oryginał wniosku, tak? Więc niech spojrzy na datę wpływu wniosku i sprawdzi czy wpłynął w ustawowo określonym terminie.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x