ZDO- dla rolnika - wiadomości ze szkoleń - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 20 maja 2014, 11:49

witajcie nie wiem jak postąpić z ZDO dla rolnika byłam w piątek na szkoleniu ale tak naprawdę Pani prowadząca opowiedziała się w dwojaki sposób: i nie wiem co mówić tym ludziom
-najpierw powiedziała że takie samo Oświadczenie co złożą u nas powinniśmy ich poinformować że by złożyli i w KRUsie żebyśmy nie mieli później żadnych nieprzyjemności. a w krusie jak przedzwoniłam Pani powiedziała ze oni na takie oświadczenie ich wyrejestrują a my im płacimy składki
- a później powiedziała że wziąć oświadczenie od nich i zaświadczenie z krus że podlegają pod ubezpieczenie i składek w tedy za nich nie płacić i na tym tylko działać

a jak wy macie zamiar to rozstrzygnąć podzielcie się proszę :-)
zuzzanna

Napisano: 20 maja 2014, 11:54

My też właśnie zbieramy bęcki od rolników, że nie wiemy co i jak. Tłumaczenie, że mamy tylko przyjąć oświadczenie i nie wiemy jakie to zrodzi konsekwencje w innych instytucjach na nic się nie zdaje :( Szkolenia też nic nie dają. Jeden mówi tak, drugi śmak, a tak naprawdę jak w czeskim filmie - nikdo nic newi :(
Paproszek

Napisano: 20 maja 2014, 12:10

a u mnie z kolei na szkoleniu powiedziala:
ubezpieczenie obowiazkowe bierzemy oświadczenie i niech placą krus
ubezpieczenie dobrowolne bierzemy oświadczenie niech sie wypisza z krus i my placimy
1234

Napisano: 20 maja 2014, 12:14

Zuzzanna - zmień szkolenia
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2014, 12:19

A ty Elmer jak będziesz robił już od dawna zauważyłam że masz bardzo dużą wiedzę odnośnie świadczeń widać że długo w tym siedzisz, podziel się swoim poglądem w tej sprawie
zuzzanna

Napisano: 20 maja 2014, 12:21

no Elmer, otwórz się :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2014, 13:09

czyli jeśli osoba jest ubezpieczona w KRUS na wniosek to powinna się wyrejestrować i my płacimy składki społeczne. A jak nie chce się wyrejestrować to co mamy zrobić nie przyznać świadczeń ?
NOWA111

Napisano: 20 maja 2014, 13:15

jak osoba ma obowiązek w KRUS to bierzemy oświadczenie, nie pędzimy do żadnego KRUSu

jak osoba nie ma obowiązku, to składa oświadczenie, przyznajemy, opłacamy składki, osoba wyrejestrowuje się z KRUS

PS. nie będę się otwierał
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2014, 13:26

a jak nie chce się wyrejestrować z Krus to nie przyznać zasiłku dla opiekunów ?
NOWA111

Napisano: 20 maja 2014, 23:14

podzielcie się wiadomościami ze szkolenia na temat rolników razem na pewno będzie łatwiej :?
zuzzanna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x