ale tu w tym całym bałaganie nie do końca chodzi o posiadanie pola .. tylko o obowiązek opłacania składek, ja od początku informowałam ludzi, że nie wiem jakie skutki w przyszłości będzie miało to oświadczenie od strony krusu
pamiętacie jak pisałam, że jeden człowiek nie wypełnił oświadczenia - bo to kłamstwo ... wczoraj złożył wniosek na samo wyrównanie - bo wie pani, pieniądze się przydadzą

to rolnika wybór czy wypełnia oświadczenie czy nie, mam oświadczenie płacę, mam oświadczenie o podleganiu ubezp. w krus nie zgłaszam delikwenta do zus ... na razie nie ekscytuje się tym wszystkim ... nie sądzę, żeby krus lekką ręką pozbył się ileś tam milionów dochodów z tytułu składek od rolników ale mogę być w błędzie, póki co nie zamierzam sie bawić w żadne wszczynanie, informowania, wezwania - nie mam na to czasu w obecnym czasie, dodatkowo wszelkie zmiany strona sama powinna nam zgłaszać i to stronie jak wyleci z krusu będzie zależało na ubezp. chociażby zdrowotnym więc do nas zgłosi się sama ... jak krus do mnie wystąpi to odpiszę