Przyznałam facetowi ZDO na niepełnosprawną matkę do odwołania bo orzeczenie wydano na stałe.W styczniu po 6 miesiącach od ostatniego wywiadu pracownik socjalny przeprowadził kolejny wywiad i co się okazało.Opiekuna nie było w domu a niepełnosprawna matka nie potrafiła wyjaśnić z jakiego powodu go nie ma na miejscu ani kiedy może wrócić. Przy okazji poskarżyła się,że po całych dniach opiekuna nie ma.Do lekarza i do apteki jeździ sama,sprzątają i robią jej zakupy córki mieszkające w innych miejscowościach.Pracownik socjalny w związku z tym stwierdził brak sprawowania opieki. Wezwałam opiekuna do złożenia wyjaśnień i zawiadomiłam o wszczęciu postępowania w sprawie uchylenia decyzji. Facet nie wykazał żadnego zainteresowania tzn. nie zgłosił się do GOPS.teraz powinnam uchylić decyzję ale nie wiem od kiedy bo nie mam żadnych danych od kiedy ta opieka nie jest sprawowana. czy uchylać z dniem przeprowadzenia wywiadu? czy może dopytać babcię od kiedy opieka faktycznie nie jest sprawowana? na wyjaśnienia opiekuna nie mam co liczyć bo wypiął się na urząd. co zrobilibyście w takim przypadku?