ZDO- odmowa- rolnicy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 29 maja 2014, 14:58

Czy ktos z Was odmawia ZDO rolnikom? Ja odmawiam rolnikom- chce najszybciej wiedzieć jak SKO sie na to zapatruję przy odwołaniu (na odmowe rolnikowi) Czy ktos ma moze wzór decyzji odmownej?
julk@

Napisano: 29 maja 2014, 15:08

A niby dlaczego odmawiasz rolnikom.Co napiszesz w podstawie prawnej. Przecież to nie jest zgodne z naszą ustawą. No chyba, że rolnik ci napisał że nie zaprzestał pracy w gospodarstwie rolnym.
Lodzia

Napisano: 29 maja 2014, 15:20

Rozmawiałam z Krusem i oni na te oświadczenia kręca nosem. Ze to nie jest zadne zaprzestanie skoro nadal jest właścicielem. mi chodzi o przypadek gdzie jest syn z ojcem i nie ma komu przejąc pracy w gospodarstwie i od razu widac ze to oświadczenie to sciema. Chcę zobaczyc co sko na to powie a decyzje odmowna opre o ustawe o ubezp. rolników tylko musze poszukac tego konkretnego artykułu.
julka@

Napisano: 29 maja 2014, 16:00

skoro taka jestes madra i od razu odmawiasz - to pewno sama tez sobie musisz te decyzje napisac i to jak najsztbciej żeby zobaczyc co na to SKO
mila456

Napisano: 29 maja 2014, 19:17

Jestem rolnikiem. I mam pytanie jak mogę wstecz zaprzestać prowadzenia gospodarstwa? I czy gmina w takim przypadku odda mi pieniądze za zapłacony podatek???? Czy Krus odda mi za ubezpieczenie???? Oczywiście, że NIE!!! Nie jestem jasnowidzem i na pewno się odwołam od odmownej decyzji.
reni

Napisano: 29 maja 2014, 19:36

Reni ma rację, musicie spłacić rolników bez żadnych oświadczeń. A na oświadczenia dalsza wypłata.
kani

Napisano: 29 maja 2014, 19:47

kani pisze:Reni ma rację
Nie ma.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU