ZDO/wnuk/babcia/SKO help

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Hobgobllin
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

ZDO/wnuk/babcia/SKO help

Post autor: Hobgobllin »

Witajcie :)
Mam rozkminę:
Pan miał ustalone prawo do zasiłku dla opiekuna ( opiekował się babcią), podczas wywiadu okazało się że nie podejmuje zatrudnienia bo studiuje dziennie a nie dlatego,ze opiekuje sie babcia ( sam nie wie ile sie opiekuje). X 2015 uchylono decyzję przyznającą świadczenie, odwołał sie do SKO. SKO XII 2016 uchyliło i do ponownego rozpatrzenia ( za mało uprawdopodobnione ze sie babcia nie zajmuje). Problem w tym, że babcia umarła V 2016...
W zasadzie sprawa jest bezprzedmiotowa od V 2016, ale co z okresem wcześniejszym?
~o~

Re: ZDO/wnuk/babcia/SKO help

Post autor: ~o~ »

musisz rozgrzebać jego plan zajęć, czy uczelnia w tym samym mieście, czy dojeżdżał i ewentualnie jak daleko, ile godzin dziennie opiekował się babcią , kto zajmował sie babcią jak on był na zajęciach........ oczywiście w okresie kiedy żyła babcia.
Hobgobllin
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ZDO/wnuk/babcia/SKO help

Post autor: Hobgobllin »

W gosp.domowym mieszkała babcia z synem i synową i dwoje wnuków. Syn nie zajmował się babcią bo prowadzi działalność gosp. Drugi wnuk studiuje, synowa się podobno babcią zajmowała.
Nie wiem czy istnieje możliowść po takim okresie czasu wyciągnięcia czegokolwiek biorąc pod uwagę to, że on już latem 2015 był przed obroną mgr więc sami wiecie jak wyglądają wtedy zajęcia.
Dostałam to w spadku po innym pracowniku i ja bym to inaczej rozwiązała wcześniej.

Zastanawiam się czy jeśli nie uprawdopodnobnimy wystarczająco że uchylenie było słuszne to czy będziemy musieli wypłacić "zaległe" świadczenie do czasu śmierci babci?
ODPOWIEDZ