ZDO-wyrejestrowanie z urzedu pracy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 cze 2014, 12:46

Od kiedy Urząd pracy powinien wyrejestrować osobę tak aby miała ciągłość ZDO od 15 maja? Czy musi to zrobić od 15 maja czy od dnia złożenia wniosku u nas o ZDO?
edyta 228

Napisano: 05 cze 2014, 14:10

Może zrobić dzień przed złożeniem wniosku o ZDO
milka29

Napisano: 06 cze 2014, 8:19

Jeżeli przyznaję żó od 15 maja to składke zrowotną też od 15 maja. Jeśli urząd pracy wyrejestruje osobę od 19, bo wtedy przyszła - to czy nie będzie się dublować składka zdrowotna?
edyta228

Napisano: 06 cze 2014, 8:38

informacja ze szkolenia........są 4 miesiace na złożenie wniosku -jeżeli przyjdzie interesant w lipcu i wyrejestruje sie z PUP w lipcu -przyznajemy ZDO w calości ale składke zdrowotną opłacimy od lipca a nie od maja (nie ma potrzeby dublowania ubezpieczenia
o0o

Napisano: 06 cze 2014, 9:07

z kim było to szkolenie?
edyta228

Napisano: 10 cze 2014, 12:10

o0o pisze:informacja ze szkolenia........są 4 miesiace na złożenie wniosku -jeżeli przyjdzie interesant w lipcu i wyrejestruje sie z PUP w lipcu -przyznajemy ZDO w calości ale składke zdrowotną opłacimy od lipca a nie od maja (nie ma potrzeby dublowania ubezpieczenia

Dziewczyna złożyła wniosek 29 maja na zdo, dzien wcześniej wyrejestrowała się z PUPu. ZDO należy się jej od 29 maja czy od 15 maja( jak piszą niektórzy na forum). Składki zdrowotne sygnity liczy od podstawy 520, też mi to nie gra. Społeczne będą od 15 maja-to rozumiem. Do tej pory sądziłam, że Zdo (od 15 maja) od momentu wyrejestrowania z PUP bądź rezygnacji z pracy. Ludzie mają 4 miesiące na złożenie wniosku, ale skoro ktoś przepracuje cały lipiec to ZDO należy się dopiero od momentu zakończenia pracy a nie od 15 maja jak ....Niech mnie ktos upewni albo.....
kasiekd1
Praktykant
Od: 05 maja 2014, 13:02
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x