ZDo wyrównanie
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ZDo wyrównanie
My rolnikom na dzieci daliśmy odmowy od śp w lipcu 2013 roku, SKO utrzymało w mocy i te osoby nie pobierają. Czy wobec zmian jakie się pojawiły Ci rolnicy dostana równiez to wyrównanie? moim zdaniem tak, ale szefostwo ma watpliwości, ze to dla opiekunów rtylko a na dzieci juz nie
Re: ZDo wyrównanie
a dlaczego nie przyznawaliście na dzieci rolnikom? jak nie mogę pojąć jednej rzeczy - jeden kraj, jedna ustawa a interpretacji 100
Jak mogliście nie przyznać rolnikowi na dziecko świadczenia pielęgnacyjnego?????????????????????
SZOK
SZOK

- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
kas pisze:a dlaczego nie przyznawaliście na dzieci rolnikom? jak nie mogę pojąć jednej rzeczy - jeden kraj, jedna ustawa a interpretacji 100
Nie ma co się dziwić, trzeba śledzić orzecznictwo. Szokiem były dla mnie gminy, które po uchwale 7 sędziów NSA dalej przyznawały rolnikom SP.Eliksir pisze:Jak mogliście nie przyznać rolnikowi na dziecko świadczenia pielęgnacyjnego?????????????????????
SZOK
W tej sytuacji organ I instancji odmówił, organ odwoławczy odmówił, a i sad administracyjny by odmówił, bo uchwała 7 sędziów go wiąże.
Wszystkim, którzy są w szoku, że organy odmawiały SP rolnikom gratuluję dobrego samopoczucia i życzę, by nie zaglądała do Was kontrola NIKu, która tego dobrego samopoczucia mogłaby Was pozbawić.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
my po uchwale 7 sędziów też odmówiliśmy rolnikom, SKO utrzymało w mocy, Sąd oddalił skargi, nie jest to złośliwość
Oprócz ZDo wyrównanie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
jaką wydać decyzję?
link
zapotrzebowanie na MAJ - a wyrównanie ZDO
Powrót po wychowawczym
WZÓR WNIOSKU ZDO
zwrotz us - dłużnik
pytań kilka o ZDO
liczyc dochód za kwiecień 2014
orzeczenie ważne było do 31.10.2013 r.
Do ELMERA
ELMER pomóż - podstawa prawna dec. zmieniającej św. pielęgn