zdo - zobaczcie czy dobrze myślę
zdo - zobaczcie czy dobrze myślę
Pani x pobierała świadczenie pielęgnacyjne na syna do 31-12-2012 do końca orzeczenia, chłopak miał wypadek jak już się nie uczył, po otrzymaniu nowego orzeczenia złożyła wniose na SZO, ale przekroczyły dochody. Czy tera może się starać o ZDO- chyba tak ale od maja bo wyrównanie się nie należy.
Re: zdo - zobaczcie czy dobrze myślę
decyzja wygazła z dnem 31-12-2012 - koniec orzeczenia
- Monstr
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeśli pobierała tylko do 31-12-2012r. ŚP to jej decyzja wygasła z upływem ważności orzeczenia a nie z mocy prawa...-ZDO odpada zatemmm1 pisze:Pani x pobierała świadczenie pielęgnacyjne na syna do 31-12-2012 do końca orzeczenia, chłopak miał wypadek jak już się nie uczył, po otrzymaniu nowego orzeczenia złożyła wniose na SZO, ale przekroczyły dochody. Czy tera może się starać o ZDO- chyba tak ale od maja bo wyrównanie się nie należy.
Czyli SZO bo już nie ma rezygnacji z zatrudnienia , ale nie mogę doczytać czy kryterium zostało?Monstr pisze:Jeśli pobierała tylko do 31-12-2012r. ŚP to jej decyzja wygasła z upływem ważności orzeczenia a nie z mocy prawa...-ZDO odpada zatemmm1 pisze:Pani x pobierała świadczenie pielęgnacyjne na syna do 31-12-2012 do końca orzeczenia, chłopak miał wypadek jak już się nie uczył, po otrzymaniu nowego orzeczenia złożyła wniose na SZO, ale przekroczyły dochody. Czy tera może się starać o ZDO- chyba tak ale od maja bo wyrównanie się nie należy.
- Monstr
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeśli orzeczenie wygasło 31-12-2012r. to miałby tutaj zastosowanie art 25 ustawy o ZDO a więc bez rezygnacji, z kryterium dochodowym, na okres od 15-05-2014 do 31-12-2014 

Oprócz zdo - zobaczcie czy dobrze myślę - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Dzierżawa gruntu rolnego
ZDO od kiedy
świadczenie piel. nowy wniosek
ZDO czy SZO
decyzja rodzinne
wszczęcia postępowania-
aktualizacja wywiadu do szo
jaka kolejnosc?
ŚP a ZDO
osiągnięcie wieku emerytalnego a SP
wykonalność decyzji SKO
należy sie rodzinne dzieck ur. 19.04.2014, zmarło 21.04.2014