zdo - zobaczcie czy dobrze myślę

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
mm1

zdo - zobaczcie czy dobrze myślę

Post autor: mm1 »

Pani x pobierała świadczenie pielęgnacyjne na syna do 31-12-2012 do końca orzeczenia, chłopak miał wypadek jak już się nie uczył, po otrzymaniu nowego orzeczenia złożyła wniose na SZO, ale przekroczyły dochody. Czy tera może się starać o ZDO- chyba tak ale od maja bo wyrównanie się nie należy.
ewa30

Re: zdo - zobaczcie czy dobrze myślę

Post autor: ewa30 »

a ma rezygnację
mm1

decyzja wygazła z dnem 31-12-2012 - koniec orzeczenia
Awatar użytkownika
Monstr
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Monstr »

mm1 pisze:Pani x pobierała świadczenie pielęgnacyjne na syna do 31-12-2012 do końca orzeczenia, chłopak miał wypadek jak już się nie uczył, po otrzymaniu nowego orzeczenia złożyła wniose na SZO, ale przekroczyły dochody. Czy tera może się starać o ZDO- chyba tak ale od maja bo wyrównanie się nie należy.
Jeśli pobierała tylko do 31-12-2012r. ŚP to jej decyzja wygasła z upływem ważności orzeczenia a nie z mocy prawa...-ZDO odpada zatem
mm1

Monstr pisze:
mm1 pisze:Pani x pobierała świadczenie pielęgnacyjne na syna do 31-12-2012 do końca orzeczenia, chłopak miał wypadek jak już się nie uczył, po otrzymaniu nowego orzeczenia złożyła wniose na SZO, ale przekroczyły dochody. Czy tera może się starać o ZDO- chyba tak ale od maja bo wyrównanie się nie należy.
Jeśli pobierała tylko do 31-12-2012r. ŚP to jej decyzja wygasła z upływem ważności orzeczenia a nie z mocy prawa...-ZDO odpada zatem
Czyli SZO bo już nie ma rezygnacji z zatrudnienia , ale nie mogę doczytać czy kryterium zostało?
Awatar użytkownika
Monstr
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Monstr »

Jeśli orzeczenie wygasło 31-12-2012r. to miałby tutaj zastosowanie art 25 ustawy o ZDO a więc bez rezygnacji, z kryterium dochodowym, na okres od 15-05-2014 do 31-12-2014 ;)
ODPOWIEDZ