Zeznania na policji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 lut 2015, 9:05

Prosze o pomoc. Jestem OWD.Dostałam pismo o podjęcie działań( od innej gminy) w związku z przyznaniem świadczenia na okres 2014/2015. Zrobiłam całe postępowanie i wysłałam wniosek do prokuratury. Policja przyjechała mnie przesłuchać, chcą wiedziec:
1. za jaki okres dłużnik sie uchyla oraz,
2. jaka kwota
Nie rozumiem co ja mam im powiedziec. Przecierz my podejmujemy działania na wniosek innej gminyczy ten okres to niby od01.10.2014 do nadal ????? Jak ja niby mam podac kwotę jak my przecież nie wypołacamy świadczen??????
Prosze was pomóżcie. Czy ktoś z was był przesłuchiwany i czy podawaliście okres i kwote?????
Nowusia

Napisano: 24 lut 2015, 9:21

1. no uchyla sie za okres jaki podałas we wniosku o ściganie do prokuratury
2. kwota czego?

na wnisoku o ściganie mozesz zawsze napisac że cała dokumentacja znajduje sie w OWW, a Ty masz tylko strzępek informacji. Ja robię i mówię tylko z tego co mam, co mam im jeszcze wiecej wymyslać?

Na przesłuchaniu nigdy okresu nie podaje, bo wpisuje go we wniosku o ściganie. Pytają tylko jak przebiegało postepowanie, ile zasądzone alimenty, czy płaci, czy stawiał sie na wezwania, czy ma kontakt z wierzycielka i dziećmi itp.
Monia000

Napisano: 24 lut 2015, 9:28

a skąd niby wiesz czy płaci, w sumie widzisz czy przysyłaja 20%, ale to nie twoja sprawa zeznawać czy płaci. Po drugie czy ma kontakt z dziećmi i wierzycielką? co to za następne pytanie a skąd ty niby masz takie mieć informacje??? wzyciu sie nie spotkałam z takim pytaniem a pracuje tu od początku i gmina nie nalezy do najmniejszych. Po to policja wzywa wierzycielke niech jej zadają takie pytania
pozdrawiam
kajka1111

Napisano: 24 lut 2015, 9:38

Okres podawałm obecny ale policjiant twierdzi ze sytuacjia musiała zaistnieć i nie moze byc do 30.09.2015r. To ja juz nie wiem co ja mu mam powiedziec.
A kwote chce wiedziec dokładną nie ile ma zasądzone tylko ogolna kwotę.
Nowusia

Napisano: 24 lut 2015, 9:43

Mówię wszystko co wiem, a że wiem zawsze dużo, bo wierzycielki mają długie jęzory, poza tym miasto huczy, portale społecznościowe również.
Detektyw ze mnie nienajgorszy. ;)
Monia000

Napisano: 24 lut 2015, 9:56

Jesze raz. To jaki okres podajesz we wniosku do prokuratury? Ten który we wniosku o podjęcie działan masz z innej gminy?

Nie moge podac kwoty ogolnej bo nie mam takiej informacji przecież.

Prosze o zrozumienie jestem nowa i przerazona tymi przesłuchaniami.
Nowusia

Napisano: 24 lut 2015, 10:05

Helo
Nowusia

Napisano: 24 lut 2015, 10:26

Poradz
Nowusia

Napisano: 24 lut 2015, 10:44

u mnie to wygląda tak, że przychodzi policjant mówi na kiedy potrzebuje wywiad z jakim dłużnikiem i potem odbiera gotowy napisany przeze mnie wywiad z samą sobą. piszę pokolei co wiem wg teczki opis postępowania wobec dłużnika a jak takich informacji nie posiadasz to co im chcesz podac?? powiedz ze nie wiesz i to ich problem żeby sobie wystapili do OWW albo Komornika po takie informacje
Nowa88

Napisano: 24 lut 2015, 10:50

a jaki okres wpisujesz we wnioskiu do prokuratury????? ten który miałaś we wniosku o podjęcie działań np od 01.10.2014 do 30.09.2015????
Nowusia

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x