Zgadnijcie co? - złot za złot :( - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 paź 2016, 8:54

Przyznaliśmy na dziecko 89 zł ZR do X 2016. Na chwilę obecną, dowiadujemy się, że pan podjął zatrudnienie od maja 2016 r. Uzyskany za czerwiec zgłoszony w październiku. Po przeliczeniu okazuje się, że VII-IX przekroczenie, ale złot za złot. Ale ... 7.10 pani traci swój dochód i z powrotem mieszczą się w kryterium. Jak ten galimatias rozwiązać w Sygnity??
PS. Czy tylko ja mam wrażenie, że co i rusz wychodzą mi takie zagmatwańce przy których grzeją się styki, a oprogramowanie nie ma narzędzi do ich (zagmatwańców, nie styków) rozwiązywania? :(
Bazyllo

Napisano: 27 paź 2016, 10:10

Czy jak była pełna kwota, a teraz złot za złot, to teraz zwrot tych pełnych, czy potrącanie z bieżących, czy co jeszcze? Pojęcia nie mam jak się za to zabrać, a to tylko "czysty" ZR :(
Bazyllo

Napisano: 28 paź 2016, 8:12

Nikt nie radził sobie z problemem przekroczenia, gdy wchodzi złot za złot w sytuacji, gdy już wypłacono pełne kwoty za okres wstecz?
Bazyllo

Napisano: 28 paź 2016, 8:21

ja też to mam
i zero pomysłu do września wypłaciłam
włącznie z rrs
w październiku się okazuje że babka podjęła pracę i zł za zł od maja do sierpnia ... potem normalnie się łapią bo już nie pracuje tam, ale od połowy września gdzie indziej pracuje
głowa mnie tylko boli jak o tym pomyślę
ale pani ma teraz przekroczenie więc inaczej to załatwię
gasiak

Napisano: 28 paź 2016, 8:53

Powiem tylko tyle, że na kartce papieru to te sztuki nie sprawiają mi wielkiego problemu, ale jak tylko odpalę program ... :P
Bazyllo

Napisano: 31 paź 2016, 9:30

Jakieś sugestie? Bo dziś warto by płacić, a ja ciągle w krzaczorach i pomysłów mi już brak :(
Bazyllo

Napisano: 31 paź 2016, 22:44

uchylasz ostatnią decyzje ( tzn wracasz do pierwotnej, - pełnych kwot) ustalasz o nienaleznie pobranych i zwrocie za VII- IX, czyli różnicę pomiedzy pełną kwotą pobieranych zasiłków a złzazł.= odsetki
opsik2015

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x