GOPS stwierdził że pobrałem nienależne świadczenie gdyż w 2015 r szef wypłacił mi pensję z innego swojego konta Czyli jak bym pracował w innej firmie , szef posiada trzy firmy , PIT z innej firmy dostałem za ostatnie 2,5 miesiące roku 2015, w tej innej niby firmie zarobiłem na osobę 550 zł na osobe za miesiac listopad.. Po przeliczeniu przez panią z gopsu. Urzędniczka twierdzi że przekroczyłem dochód na osobe gdzie dochód wynosi 670 zł pytając się po czym to stwierdziła powiedziała, powyższa średnia 550 zł tyczy się miesiąca listopad 2015 r i urzędniczka do tego miesiąca dodała średnią moją pensje za osobę za rok 2014, gdzie też na osobę Miałam około 550 zł więc w sumie wyszło urzędniczce że Przekraczam dochód na osobę. Czy takie rozumowanie jest logiczne? Przecież powinno się liczyć to co zarabiam za dany miesiąc. Sprawa tyczy się decyzji na rok 2015 2016. Czy urzędniczka miało prawo zsumować średnią za rok 2014 plus średnią za listopad gdzie wyszło 1100 zł Prosze o pomoc osoby znajace sie w temacie
coś mieszasz.
Urzędniczka nie ma dostępu do twojego konta ani do konta szefa i tym samym nie ma pojęcia z jakiego konta idzie twoja wypłata.
Istotne jest z jakiego tytułu dostałeś kasę i jak został wystawiony PIT. Jak miałeś nową umowę i wystawiony PIT z niej to znaczy, że miałeś uzysk.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Urzędniczka widziała po regonie że pieniądze poszły z innej firmy. Tak Może i miałem uzyskane w tej drugiej firmie zarobiłem 0 zł. Czyli średnia która została wyliczona przez urzędniczkę wynosi 550 zł
Najgorsze jest to że do tej średniej urzędniczka dodaje średnią która została wyliczona za rok 2014. I o to mi głównie chodzi czy urzędniczka ma takie prawo dodać średnią za dany miesiąc plus średia a 2014
czyli miałeś wystawione dwa PITy. Urzędniczka nie ma wglądu do regonu. Ma wglądu do rozliczenia.
Miałeś wystawione dwa PITy, przez dwa różne podmioty, czyli musiałeś mieć podpisaną umowę. Był wystawiony PIT był dochód, nie wystawia się PITu na kwotę 0. Był wystawiony PIT, było źródło dochodu - jakaś umowa.
Liczenie było jak najbardziej prawidłowe - kwestia, która winna być jeszcze ustalono to: jaka to była umowa, na jaki okres zawarta i czy jeszcze obowiązuje?
Umowy to były umowy zlecenie jedna z tych umów jest nadal ciągła jedna była tylko na 2,5 miechaw roku 2015 pytam się tylko czy urzędnik biorąc pod uwagę dochód za listopad dodając do tego średni wynik z 2014 roku robi to dobrze Mój średni dochód za listopad 2015 z obu tych firmy nosi 550 zł na osobe. Mam zaświadczenia to potwierdzające o dochodach że w jednej firmie zarobiłem 0 zł a w drugiej zarobiłem średnio właśnie na osoby 550. Skoro urzędnik do tej średniej za listopa z każdej firmy dodaje sobie średni dochód za 2014 rok to po prostu dubluje moje dochody. Uważam nieważne czy pracuje w jednej w dwóch firmach trzech firmach czy 10 ale jeśli dochód na osobę wynosi 550 to nie powinno się do tego jeszcze dawać coś co było wcześniej
jeżeli umowa zlecenie była zawarta na 2,5 miesiąca to tutaj nie ma uzysku z tego zlecenia i jednocześnie jest to dochód utracony.
Dochód ten w ogóle nie powinien był liczony
Na ten rok go nie licza, tak bynajmnie powiedzieli. Ale przyczepili sie roku 2015/16. I wlasnie tam mam zwrocic pieniadze za grudzien 2015, na podstawie listopada 2015