Zgodn dłużnika a świadczenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 lip 2014, 7:55

Dłużnik zmarł 1.07.2014r (w nocy, pare minut wcześniej by zgon nastąpił i nie byłoby problemu bo by zmarł 30 czerwca) i teraz mam taki dylemat czy za lipiec jeszcze się należy fundusz dziecią (już pełnoletnie) czy wstrzymać już od lipca. I jak wogóle ma decyzja wyglądać jakie artytkuły.
Jolcia

Napisano: 03 lip 2014, 8:07

na każdym szkoleniu mówią, że jak zgon nastapi przed wyplata to nie nalezy sie FA
dobry duszek
dobry duszek
Stażysta
Od: 09 cze 2010, 12:54
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2014, 8:14

ja bym nie wypłacała, oierwszego dnia miesiąca osoba nie była juz uprawniona do alimentów,
nic wspólnego nie ma tu data wypłaty, bo nie dłuznik dostaje FA tylko osoba uprawniona,
gdyby zmarł 2-go to osoba uprawniona nabyłaby prawo za miesiąc i nalożałoby wypłacić, takie informacje mam właśnie ze szkolenia
GRAS

Napisano: 03 lip 2014, 8:31

ja przychylam się do "dobrego duszka" - znaczenie ma termin wypłaty świadczeń.
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2014, 8:33

GRAS pisze:...
nic wspólnego nie ma tu data wypłaty, bo nie dłuznik dostaje FA tylko osoba uprawniona,
gdyby zmarł 2-go to osoba uprawniona nabyłaby prawo za miesiąc i należałoby wypłacić, takie informacje mam właśnie ze szkolenia

kto szkolił?
czyli upraszczając: wypłacisz FA nawet jak nie ma dłużnika i egzekucja jest umorzona (bo tak się dzieje w momencie śmierci dłużnika)?
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2015, 9:57

jak robicie ?
przed po wypłacie zgon ?
czy moze jako niepodzielne wypłacić za miesiąc w którym zmarł ?
anial2

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x