% zgodności - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 paź 2014, 14:14

Kochani! Dlaczego w zbiorach za II kwartał ( robię dzisiaj III kwartal i takie coś mi sie pokazuje za II kwartał) wychodzi mi 109 % zgodności a kiedy robiłam zbiór centralny za II kwartał w lipcu 2014 miałam 93%!!!!!!!!!!!!!!
Vesna

Napisano: 21 paź 2014, 11:15

Panie Tomku z Sygnity!! Pomocy!!Kochani! Dlaczego w zbiorach za II kwartał ( robię dzisiaj III kwartal i takie coś mi sie pokazuje za II kwartał) wychodzi mi 109 % zgodności a kiedy robiłam zbiór centralny za II kwartał w lipcu 2014 miałam 93%!!!!!!!!!!!!!!
Vesna

Napisano: 21 paź 2014, 12:29

Ma na to wpływ kwota zrealizowanych świadczeń wyliczana przez Pomost oraz kwota wprowadzona ręcznie. Te kwoty powinny być dla poszczególnych okresów takie same - to znaczy kwoty za pierwszy kwartał powinny być identyczne w zbiorach za I za II i za III kwartał, analogicznie kwoty za drugi kwartał powinny być identyczne w zbiorze za II kwartał i za III kwartał wtedy będzie dobrze,
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 21 paź 2014, 14:10

Ale mi się nic nie zgadza!! Co można poprawić i w którym miejscu. Czy jest możliwe,że koleżanka ktora rozlicza faktury z dozywiania i rozliczyla je w lipcu - stąd ta niezgodność? Cyba nie przejdzie ta zgodność % powyżej 100!
Vesna

Napisano: 21 paź 2014, 14:19

Zgodność przechodzi w zakresie od 90 do 110 procent.
W razie wątpliwości proszę się zgłosić na serwis to sprawdzimy dokładnie co jest przyczyną.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x