Zgon - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 13 wrz 2016, 13:40

Mam pytanie jak dostałem akt zgonu świadczeniobiorcy i mam złożony wniosek na jego współmałżonka to co mam robić? mam wysyłać decyzję uchylającą do nich? Myślę że nie bo pan zmarł wystawiam decyzję na nowo przyjęty wniosek i wszystko.
Michaś

Napisano: 13 wrz 2016, 17:44

Akt zgonu w akta i nowa decyzja na drugiego rodzica.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2016, 9:03

Misi być jeszcze chyba decyzja o wygaśnięciu iż stała się bezprzedmiotowa. Jaka podstawa prawna? Pomoże ktoś?Bede wdzięczny ;)
Michaś

Napisano: 14 wrz 2016, 9:15

Nie ma komu doręczyć decyzji, więc tylko akt w akta
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2016, 9:45

No a co z księgowością?
Michaś

Napisano: 14 wrz 2016, 10:06

No księgowość się zgadza: nie ma człowieka, więc nie ma komu wypłacić. Drugi rodzic składa wniosek i jemu wypłacasz dalej.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2016, 10:13

No tak dokładnie.Więc nie mam pojęcia zielonego jaką podstawę prawną mama napisać w tej decyzji do księgowości.Pomoże mi ktoś bardzo proszę. ;)
Michaś

Napisano: 14 wrz 2016, 10:18

To Ty chcesz stworzyć decyzję tylko dla księgowości...???
Daj im akt zgonu i wszystko.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2016, 10:32

Nasz księgowy wymaga takiej decyzji i koniec.Twierdzi że musi być wszystko w taki sposób załatwione i koniec. Już nie wyrabiam. Jestem sam ludzie składają wnioski hurtowo i nie potrafię znaleźć tej podstawy bardzo proszę o pomoc. :cry:
Michaś

Napisano: 14 wrz 2016, 11:23

Pokaż temu księgowemu ten wyrok i powiedz, żeby popuścił gumy w spodniach: Wyrok NSA II GSK 489/08
W konsekwencji postępowanie w przedmiocie stwierdzenia wygaśnięcia decyzji musi toczyć się z udziałem stron - żyjących osób fizycznych lub istniejących jednostek organizacyjnych. Status tych podmiotów oceniać należy na tle wykładni art. 28 k.p.a.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x