Zgon-co teraz - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 30 kwie 2012, 11:26

Pracuję od niedawna i mam pewien problem wnioskodawca zamieszkujący w Domu Spokojnej Starości zmarł 26.03.2012 nie zostało to do mnie zgłoszone. Za marzec jeszcze się należało więc spoko ale 28.04.2012 poszła przekazem wypłata za kwiecień która dnia dzisiejszego tj 30.04.2012 została zwrócona na konto bankowe OPS.
I co ja mam teraz zrobić wystawić decyzję o zwrocie ?
Naliczyć odsetki za te dni?
Czy zgodnie z art.30ust.11 należności wygasają? Jeżeli tak to jak to zrobić skoro był zwrot na konto.
Bardzo proszę o pomoc to moja pierwsza wypłata
~MIMI

Napisano: 08 maja 2012, 9:25

tylko tego zapisu z tego co pamiętam na starych zasadach nie było... nie wiem czy prawo ta osoba nabyła przed czy po 1 stycznia 2012
i na kogo wystawiona była decyzja?na wnioskodawcę z tego co rozumiem więc nie masz komu wystawić decyzji o zwrocie... ja bym zrobiła wygaszenie decyzji ze względu na jej bezprzedmiotowość i notatkę służbową dlaczego wróciły pieniążki, możesz też wystąpić o akt zgonu jesli jeszcze takowego nie posiadasz
~Iza

Napisano: 08 maja 2012, 12:19

prawo do świadczenia było ustalone od kwietnia 2009 roku decyzja wystawiona na zmarłego z tym że w akta sprawy mam wpięte upoważnienie o odbioru zasiłku pielęgnacyjnego wystawione na pracownika socjalnego DPS z dnia 22.04.2011
~MIMI

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x