Wypłacać becik czy nie????????????? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 04 maja 2012, 16:09

Dziecko ur. 16.07.2011 w Dublinie. Zaświadczenie lekarskie wydane 18.08.2011 a wpłynęło do nas 10.04.2012. Podpisał sie lekarz med. specjalista ginekologii z praktyką w Dublinie. W miesjcu gdzie ma być pieczątka zakładu opieki widnieje Piueczątka z Dublina: POLMED MEDICAL CARE LTD. Czy wypłacać becik????????????????????????????????
~kaśka

Napisano: 04 maja 2012, 16:11

powinno być zaświadczenie na nowym druku, który obowiązuje od 1 stycznia 2012r. i podpisane przez lekarza polskiego, wezwać do uzupełnienia braków
~zuza

Napisano: 04 maja 2012, 16:19

już wezwaliśmy znów przyniósł takie samo, ale w końcu przytacha takie jak trzeba i co wtedy???????????
~kaśka

Napisano: 04 maja 2012, 16:20

lekarz polak z praktyką w Dublinie
~kaśka

Napisano: 04 maja 2012, 16:44

chodzi o lekarza praktykującego w Polsce
~zuza

Napisano: 04 maja 2012, 16:52

będziecie musieli wypłacić a nie skąpić każdą złotówe...
~ciekawy

Napisano: 04 maja 2012, 16:54

od razu skąpić. Kurcze człowiek w Polsce pracuje i płaci podatki a taki z Dublina prywatnie chodzi do lekarza i becik, za chwilkę rodzinne bo dochód utracony. I sprawiedliwość.
~kaśka

Napisano: 07 maja 2012, 11:56

kaśka.. ja też pracuję w Polsce (mój mąż również) i tu płacę podatki, a mimo to chodziłam prywatnie mimo, że było mi ciężko bo mąż akurat stracił pracę - tyle, że wiedziałam, że ten ginekolog w kwestii prowadzenia ciąży jest naprawdę świetny i postanowiliśmy raczej sobie odmówić ale zapewnić dziecku lepszą opiekę (o szczegółach pisać nie będę). Nie oceniaj w ten sposób - widać uznała, że temu lekarzowi ufa najbardziej jeśli chodzi o swoje dziecko....
Z drugiej strony...praca w kilku miejscach nauczyła mnie zwłaszcza jednego- nigdy do końca nie ufaj i jeśli Ci coś przysługuje to korzystaj z tego bo z ciebie \"cyckają\" równo :/

Się rozpisałam... :)
~Iza

Napisano: 08 maja 2012, 9:59

IZA masz rację
~jola

Napisano: 08 maja 2012, 13:25

Jak widzę forum OPS zmienił sie nie w poradnictwo tylko obrzucanie się. To nie chodzi o prywatnego lekarza jezeli ktoś ptacuje w Polsce/. Tylko, że oboje przebywają za granicą tam chodzą do lekarza i tam urodziła dziecko. tylko o to chodfzi. Koniec
~kaśka

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x