zgon dłużnika

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
etx

zgon dłużnika

Post autor: etx »

Kobieta z FA powiadomiła nas o zgonie dłużnika, na jakiej podstawie wygaszamy należności zgodnie z art. 28 ust.3 (akt zgonu czy informacja od komornika)?
etx

Re: zgon dłużnika

Post autor: etx »

Może ktoś się wypowie i zdradzi jak to robi?
MZv2

Post autor: MZv2 »

Na podstawie aktu zgonu, można brać dodatkowo oświadczenie od klientki. Jeśli pani nie przyniosła aktu zgonu występujesz do właściwego urzędu po papier. Wygaszasz należności. Informujesz pisemnie komornika i wysyłasz kserokopie aktu zgonu, to samo do właściwego urzędu skarbowego jeśli były wystawione tytuły wykonawcze.
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anetag »

MZv2 pisze:Na podstawie aktu zgonu, można brać dodatkowo oświadczenie od klientki. Jeśli pani nie przyniosła aktu zgonu występujesz do właściwego urzędu po papier. Wygaszasz należności. Informujesz pisemnie komornika i wysyłasz kserokopie aktu zgonu, to samo do właściwego urzędu skarbowego jeśli były wystawione tytuły wykonawcze.
nie, teraz nie trzeba do właściwego wystarczy do swojego usc wystapic, tez tak ostatnio robiłam dłużnik z innej gminy był wystąpiłam do naszego usc i tego samego dnia otrzymałam akt zgonu
ODPOWIEDZ